Remy Nilson tar över ATG?

Omdiskuterade vd:n Bengt Jönsson lämnar sin post

SPEL

ATG:s omdiskuterade vd Bengt Jönsson lämnar sitt uppdrag. Ersättaren uppges bli SVT:s sportchef Remy Nilson.

- ATG har kontaktat mig och jag har sagt att dom är välkomna tillbaka när dom vet hur dom vill ha det, säger Remy Nilson till travnet.se.

FRÅN SVT till ATG? Remy Nilsson är den hetaste kandidaten som ny vd på ATG efter Bengt Jönsson som uppges få lämna sitt jobb.

Remy Nilson har under våren pekats ut som ny vd på Svenska Spel efter Meg Tivéus, men nu kan han alltså vara på väg tillbaka till ATG där han tidigare var marknadschef.

Nilson ersätter i så fall Bengt Jönsson som under våren fått hård kritik internt för sitt ledarskap som beskrivits som kontrollerande och diktatoriskt.

Flera ur personalen ska ha mått mycket dåligt under Jönssons ledning, uppger travnet.se.

Struntade i viktig middag

I onsdags tog ATG:s ordförande Bosse Dockered en diskussion med sin verkställande direktör och framförde missnöjet från de anställda.

Efter det mötet lämnade Jönsson Hästsportens hus och dök sedan aldrig upp till en viktig middag med Norsk Rikstoto på Solvalla.

I torsdags höll ATG:s styrelse ett extra telefonmöte och på fredagen kom beskedet att Bengt Jönsson lämnar sitt uppdrag vid årets bolagsstämma.

På grund av sjunkande omsättning på travspel presenterade Bengt Jönsson i höstas ett sparpaket på 63 miljoner kronor, ett beslut som rört upp starka känslor – inte minst sedan ATG-personalens bonussystem avslöjades i januari i år.

ATG uppger att Bengt Jönsson lämnar vd-posten på "egen begäran".

Remy Nilsson är oerhört populär och ute i travsverige och anses vara den givne ersättaren.

- Jag har pratat med ATG men inget är bestämt, säger Remy till travnet.se.

Pierre Bokvist