Här är Suddens och Hardys superhäst

I dag ska Rotation springa hem 1,4 milj i Oslo Grand Prix

1 av 2 | Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
nya miljoner i dag? Hardy Nilsson och Mats Sundin är två av delägarna i stjärnhästen Rotation. I dag ska Stig H Johansson lotsa stjärnan till seger i det norska storloppet Oslo Gran Prix.
SPEL

OSLO

Sudden och Hardy har en dröm ihop.

Den innefattar inte bara en seger i World Cup.

Utan också en fem-åring på väg mot toppen.

– Vi hoppas att Rotation ska blomma ut till en riktig världshäst, säger Hardy Nilsson.

Rotation är den femåriga travhäst som Hardy Nilsson och Mats Sundin – tillsammans med ett svenskt stuteri och norska intressenter – köpte för mångmiljonbelopp förra sommaren. Under förra året sprang Rotation in över sju miljoner kronor.

– Ja, det har varit ett riktigt lyckat köp. Men för mig är travet bara en hobby. Jag älskar att koppla av med hästarna och travsporten, säger Hardy Nilsson.

Har tjänat 9 miljoner

Totalt i karriären har Rotation, som är av amerikanskt ursprung, tjänat drygt nio miljoner kronor och både förbundskapten Nilsson och superstjärnan Sundin ser fram emot en lång och fortsatt framgångsrik karriär för deras älsklingshäst.

– Det är klart man drömmer om segrar i de riktigt stora loppen, säger Nilsson som dock inte har några planer på att byta karriär.

<</p>

mr>Travet en hobby

– Ishockey är mitt arbete. Travet är min stora hobby. Men det blir ju mest på sommaren när jag ledig lite mer. Jag gillar den kittlande känslan som travet ger.

I eftermiddag går Rotation ut i Oslo Grand Prix, ett av Europas största travlopp.

På grund av ett dåligt startspår, det sjunde, är den bruna hingsten inte direkt favorittippad, men Hardy är hoppfull om sin häst, som har fem raka segrar.

– Det blir tufft men han har bra form och med lite flyt är han absolut med där framme.

Bland favoriterna märks framför allt svenske Gidde Palema som lottats till ett innerspår. Om han håller ledningen kan han bli väldigt svårslagen.

Men Hårde Hardy har själv ett förflutet i travbranschen och kan kanske komma med välbehövliga tips inför loppet med 1,4 miljoner svenska kronor i förstapris.

Vann i sulkyn

– Jag har körde ett drygt hundratal amatörlopp uppe i Skellefteå för många år sedan. Det blev sex–sju segrar faktiskt.

I går landade Mats Sundin i Sverige efter en lång NHL-säsong.

I dag möter han förbundskaptenen för att kolla trav – och lägga guldplaner inför World Cup i höst.

En stjärnäst delad mellan fyra ägare

Startfältet i Oslo Grand Prix

Startfältet i Oslos Grand Prix längre ner på sidan.

Mattias Larsson