Elva klara - här är alla 16 till Elitloppet

Micke Nybrink: Inget dåligt gäng

SPEL

Elva hästar sägs vara klara för Elitloppet. Jag kan avslöja namnen på alla 16 redan nu.

Om nu inte helgen som gick satte sina spår?

Sverige: Gidde Palema, Scarlet Knight, Rotation, Revenue, Hilda Zonett , Calvin Capar.

Danmark: Fräkke Frederik. Norge: Steinlager. USA: H.P.Paque. Frankrike: Kesaco Phedo. Tysland: Abano As.

Alla dessa är mer eller mindre bokade för Elitloppet nästa söndag. Inget dåligt gäng.

Jag bjuder på resterande fem: Giant Superman, Tag The Devil, E.V.Cane, Malabar Circle Ås och Human Behaviour.

Så blir det nog. Men hoppas att jag har fel. Hoppas att Robert Karlsson, Solvallas sportchef, kan locka någon stjärna från utlandet.

Är Jag de Bellouet helt körd? Bara för att Jos Verbeeck åkte i finkan förra året så kommer inte Bellouet? Bara för att Verbeeck hatar allt vad Sverige heter? Är det så?

Rotation bedrövlig

Vad det gäller de elva redan klara kan man ju undra hur det är ställt med Rotation? Insatsen i Oslo var bedrövlig. Eller överdriver vi? Var det Gidde Palema som gjorde alla de andra usla? Steinlager var ju också hemskt dålig. Usch. Var det samma häst som vann Forus Open?

Bara de som körde på innerspår kunde hänga med någorlunda när Svanstedt gasade genom sista sväng. Hilda Zonett blev tvåa från rygg ledaren och Prime Prospect trea från tredje inner.

Men då bortser vi från Kesaco Phedo. Han hann visa att det finns massor med fart och utan galoppen 600 kvar är han tvåa i mål. Eller hade han gett Gidde en redig box på näbben? Tur att vi aldrig fick svaret. Det vill vi ha i Elitloppsfinalen.

På onsdag genrepar Revenue inför Elitloppet. I V65-4 blir han brakfavorit och alla tror att han vinner. Jag är inte övertygad. Revenue har gjort elva starter på Solvalla och aldrig vunnit. Och man ska inte spela emot hjulet, det är en gammal roulette-sanning. Har det blivit rött elva gånger i rad så lirar vi på rött igen. Rött i det här fallet är Giant Superman, Fredrik B Larssons bössa som senast slog av Hilda Zonett.

Fräkke Fredrik räcker långt

Han vinner loppet en gång på fyra och ger sex gånger degen. Sånt kallas för ett tvångsspel – i långa loppet kan man inte förlora.

Till sist: Fräkke Frederik lekte sig till vinst i sitt Elitloppsgenrep under måndagskvällen. Jag tror att han räcker långt i år.

Väldigt långt.

Veckans tips

Micke Nybrink