Två säkra spikar – och sen några verkliga rysare

SPEL

Rättviks omgång bjuder på två klara kanoner.

Den ene leder hela vägen, den andre vinner från dödens. Fundera inte ens, spika och bläddra vidare.

Sen finns det fem, sex roliga rysare.

Count’s Dream i V75-1 kan bara förlora om han galopperar bort sig. Det är i alla fall min uppfattning. I senaste starten var han fantastiskt bra när han höll undan för Giant Superman i en stenhård slutstrid och vann på nya svenska rekordet 13,3/2160 volt.

Har vilat upp sig

Nu har han pustat en månad – han tog ut sig fullständigt vid segern, gör alltid det – och är redo för en ny tömning. Visst är Brunton Tilly bra men att han skulle vara lika stark som Counts Dream vägrar jag tro.

Lika given spik är Human Behaviour i V75-3. En startsnabb toppsprinter med drömläge mot ljummet motstånd är inget dumt recept när man letar vinnare.

Värsta hotet är Couch Doctor men han har tiondespår och får inleda jakten på ledaren från kanske femte utvändigt. Lycka till.

Cadazzo Broline är klar favorit i V75-2. Han debuterar i Åke Svanstedts regi och då blir det alltid skrik. Jag köper honom inte. I senaste starten vann han utan att övertyga från ledningen och hästen hann bara in och vända i Svanstedts stall innan det var dag att åka till Rättvik.

Mitt roliga drag heter Räser Sune, streckad på 18 procent. Honom har jag alltid gillat och senast vann han på ett bra sätt från ledningen. Sune kan också göra grovjobbet och okända kusken Camilla Collander är inte alls oäven i sulkyn. Visst är läget kasst men motståndet är ganska klent så det kan gå.

I V75-4 varnar jag för kapable Almatic Truck (10 %) som visade stort kunnande i vintras. I senaste starten såg han dunderfin ut efter galopp när han travade vassa 13,5 i 1600 meter i skymundan. Läget är bra, kusken duktig och hästen startsnabb. Låter väl halvintressant i alla fall?

Hemmahäst vinner

Kallbloden gör upp i V75-5 och jag har fått en klar från Dalarna, av en kompis. Han påstår att hemmahästen Aldermarin (12 %) bara vinner.

Sun Protection (24 %) ser kusligt taggad ut för dagen och kan vara draget i svåra V75-6. Att Åke Svanstedt kör för första gången är ett stort plus.

Doktor C.D. (V75-7, 15 %) streckar jag alltid men jag tycker även att hopplöst placerade Villevalle Victory (6 %) måste med. Formen är riktigt bra!

Helgens Tips

Micke Nybrink