En rövare tar Rotation till Elitlopps- final

Micke Nybrink: Lotten sänkte Stig H, Hardy och Sudden

SPEL

Kolgjini, Svanstedt, Bazire. De fick sina drömlägen.

Melander ska heller inte gnälla.

Stig H, däremot, har all rätt i världen att leva rövare.

Lotten sänkte Rotation, Stig H, Hardy och Sudden.

Spår åtta: Svarte Petter.

Nu är ju inte Sportbladets nye krönikör en kverulant som öppet förbannar sin otur. Stig H Johansson är mer nordiskt sammanbiten och behåller sitt missnöje för sig själv. Åttondespår bakom bilen är ett vidrigt läge och det blir etter värre för Rotation när värsta motbuden, Revenue och Gidde Palema, drog inner- och andraspår. I praktiken startar Rotation med 20 meters tillägg.

Revenue tar spets och kan dansa hela vägen, om Åke Svanstedt bara låter bli att gå på knock med Gidde Palema. Men hur troligt är det? Svanstedt är inte känd för att hålla igen, det är tegelsten på gaspedalen som gäller.

Och där har ni Stig H:s chans. Om Rotation är i bättre författning än senast, han kan ju inte vara sämre i alla fall, kommer han in i matchen till slut efter en resa i fjärde ytter.

Allt det här vet Johansson. Han har inte gett upp men kommer att köra på chans, helt i händerna på Kolgjini och Svanstedt. Två fartdårar; det kunde ju varit värre.

Jag påstår att Revenue, Gidde Palema, Legendary Lover K. och Rotation tar sig till finalen från heat ett.

Andra är tuffare

Det andra försöket ser tuffare ut men vem som vinner kan man räkna ut med arslet. Kesaco Phedo är väl överlägsen om han bara fungerar som han ska?

Spontant känns det så men det finns ett litet aber, eller heter det ”mais” på franska. Kör Bazire för seger redan i försöket? Inte lätt att veta med den här snubben som är mer vild än tam och dessutom så där lagom nonchalant som bara en fransman kan vara. Han trutar lite med munnen, tittar åt ett annat håll, rycker på axlarna och säger att vi får se, tillsynes ointresserad, nästan uttråkad. Sen flinar han och springer vidare. Så brukar det se ut när han intervjuas.

Men kör JMB (Bazire) för seger i försöket lär han skrämma vettet ur konkurrenterna inför finalen.

Scarlet Knight från innerspår i samma försök bör betyda tredje raka finalen för Melanders kanon. Frågan är bara om han är på topp? Ingen vet, knappast ”Tarzan” heller.

Till sist: Fräkke Frederik. Hur bra är han? Ruskigt bra, är mitt tips.

Veckans tips

Micke Nybrink