Torskar är vi allihopa

Micke Nybrink: ”Nu radar favoriterna upp sig”, tänkte jag

SPEL

Hade garderat omgångens största favorit, Max Flukt, men grymtade bara lite när han vann.

Sju rätt ger ändå inget, tänkte jag, nu radar favoriterna upp sig.

Klockrent...

Vi var 1 803 265 torskar som lämnade in våra V75-kuponger, svenskar, norrmän och danskar. Vi spelade i en gemensam pott och dyngade in 118 miljoner.

Men endast 98 av oss stod upp när Olle Hedin levererade sin käftsmäll med Julius Cesar i V75-5. Det bara small från rygg ledaren.

35 hjältar återstod inför V75-6, de flesta raglande och groggy och inte alls redo för ännu en propp och när Kolgjini slog till med franske Jess Luxor var det game over för alla, utom en. Systemet var inlämnat i centrala Stockholm, på Norra Bantorgets Tobak, och gav 32,3 miljoner. Enligt travnet.se kostade systemet 88 000 kronor att lämna in och spiken hette Max Flukt. Elva stammisar på Solovalla delar på vinsten och storvinnarna satt och njöt på Solvallas restaurang.

Men det började alltså som vilken favorit(skit)omgång som helst. Musigny Degato värmde halvdant men var kusligt bra när det blev allvar, brakade till spets och såg ut som om han hade kunnat kuta ett varv till i samma tempo.

Max Flukt, storfavoriten som skulle bli fast invändigt, smet ut perfekt direkt och sen vann han i stark stil från dödens. I det läget var V75-värdet 42 spänn och jag började slugt planera för en spalt där jag skulle gasta om hur trist det är med favoritomgångar och att ATG måste göra något, annars lägger vi av.

I samma veva började kuskarna köra som om det var ett bergspris på en miljon efter ett varv, Millan Pamela inledde med 10,5 första rundan och 11-procentaren Je T"Aime Dream snubblade förbi utan att övertyga.

Glömde lyssna på "Ludde"

Favoriten i V75-4, Crossbar, hade problem med en hovspricka och hamnade i dödens, betrodde Kipketer Zon klarade inte av dånet på läktarplats och klippte i galopp direkt medan Örjan Kihlström såsade bort Grog Blossom i kön. Därför var det inte konstigt att urläckre Ride On vann till högt odds.

Men Julius Cesar, han är svår. Visst är han startsnabb och allt talade för rygg ledaren. Men att han skulle vinna, det kan jag aldrig få in i skallen.

Däremot grämer jag mig lite över Jess Luxor. Jag åt lunch med Lutfi Kolgjini i fredags (Ludde bjöd, tack ska du ha) och spelförstörd som jag är pumpade jag honom om Jess Luxor. Det lät bra, han trodde absolut på chans, sa att hästen bollade med Mike Malibu trots 40 meters galopp senast och att han bara blir bättre, att distansen satt som en smäck.

Han gjorde i stort sett allt utom att ta mig till örat och leda mig till spelluckan.

Vem jag lirade? Luckpenny San.

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM