Minnesota ohotad drottning

SPEL

MALMÖ

Trots ett lopp utvändigt ledaren var det inget snack om vem som skulle vinna Derbystoet.

– Hon vann säkert även om taktiken inte blev som jag hade tänkt, sa Åke Svanstedt efter segern med Minnesota.

När Giant Diablo valde att gå ut i den öppna klassen tyckte nog de flesta att Derbystoet i första hand var en ren tvåhästarsuppgörelse.

Och efter uttagningsloppen ”fanns” det bara en vinnare i finalen och hon kommer från Halmstad och namnet var Camilla Highness. Men nu är inte trav så lätt och tur är kanske det.

För det var liksom inget snack, en häst var bara bättre än de övriga och hon kom inte från Halmstad utan från Axevalla och heter Minnesota.

Åke svarade

Åke Svanstedt fick göra jobbet i dödens och i rygg fanns Camilla Highness. Efter cirka en tredjedel av loppet sänktes tempot och Camilla Highness och Thomas Uhrberg tog ett initiativ och började avancera, men Åke Svanstedt i dödens svarade och Uhrberg blev tvingad att krypa tillbaka i andra ytter.

Kör man så, undrade jag?

– Åke körde mot en häst och han lyckades med sin taktik, han ska ha beröm för det, sa Thomas Uhrberg efter loppet.

– Jag är nöjd med Camilla, hon var bra men i dag var Minnesota bättre.

– Minnesota har väl alltid visat att hon tillhör kulltoppen, tyckte Åke Svanstedt.

– Hon vann säkert även om taktiken inte blev som jag hade tänkt, jag hade nämligen avsikten att köra till ledningen men fick fick ändra mig då jag såg att innerspårets Sissy Jean Boko var för snabb.

Minnesota var ruggigt förbättrad gentemot insatsen i uttagningsloppet och hon vann på nya banrekordet 1.14,1. Hon var bara bäst. Minnesota, drottningen från Axevalla.

Daniel Larsson

Daniel Larsson ([email protected])