Jag har hittat två fräcka Åbyspikar - och ett fynd...

Micke Nybrink: Härligt svårt och sjukt överstreckade halvdana favoriter

SPEL

Härligt svårt på Åby i morgon, givna spikar saknas, vilket gör att halvdana favoriter blir sjukt överstreckade.

Jag har hittat två fräcka singelstreck och ett fynd, en skräll.

Omgångens mest spelvärda rysare finns i V75-1, ett långlopp över tre varv med några av landets bättre fyraåringar till start.

Visst är Spring Ray och Ryans Patrik bra men de är inte alls överlägsna min luring, vilket streckfördelningen kan förleda folk att tro. Palermo Mail är endast markerad på 4 av 100 kuponger vilket är helt åt helsicke, eller vi kanske istället ska säga lysande.

Det är bara att tacka och ta emot.

Ny hos ”Lädret”

Palermo var tidigare i träning hos Stig H där han förra året gjorde några riktigt starka insatser; kapaciteten har han alltid haft. Numera är finns han hos Kari Lähdekorpi där han gjort tre starter: 7–4–0 är resultatet hittills. Magplask/fiasko? Nja, kanske om man ser till raden men inte om man gräver djupare. I debuten för Lädret galopperade Palermo i starten och gick sedan mycket bra i skymundan. Näst senast var det Derbykval och då anföll han från tredje ytter 700 kvar och fick sedan tåga där ute, på egen hand, utanpå den blivande Derbyvinnaren Gazza Degato, i stenhårt tempo. Trots det var han bara en längd efter i mål.

Allt sparat sist

Senast satt han fast med allt sparat i mål och såg toppfin ut. Kari Lähdekorpi har höga tankar om fyraåringen och jag stormvarnar. Att Frank Nilsson kör är bara ett plus, med Adielsson i jollen hade spelarna rutinstreckat. Frank är hur bra som helst, men det fattar inte alla ännu.

Jusquaubout Real i V75-4 är en av mina två chansspikar i den här svåra omgången. Henne har jag full koll på och felfri gör hon mos av allt. Näst senast vann hon från dödens, överlägset och med kraftig mersmak. Förra lördagen provade hon lyckan i V75 men då blev det galopp under full attack 250 kvar, efter en resa i sjunde ytter. Lång distans passar fint och läget duger, sjunde ytter är väl ledigt igen?

Friskar sedan på och spikar även Lecobell i V75-6. Det gjorde jag även senast men då blev han bara tvåa, efter att ha ångat fram i dödens på Maxi Kingsize och slagits hela vägen. Nu är distansen mer passande och det känns som toppchans.

Helgens tips

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM