Ingen match för Goop och Spring Ray

Gert Lengstrand: V75-omgången var andefattig

SPEL

Halmstadhästarna fortsätter sitt segertåg på V75 och får banans vd Bruno Petersson att gå upp i falsett varje gång. Tre segrar blev det på Åby i går.

Det är bara att gratulera tränarna Håkan Olofsson, Kari Lähdekorpi och Petri Puro. Liksom kuskarna Björn Goop, Erik Adielsson och Peter Ingves.

Det är alltid kul att se den sistnämnde i aktion. Att han skulle vinna med Inkato stod mer eller mindre inskrivit i programmet. Hästen stod ju för sjutton på tur för en V75-seger.

Spring Ray visade att tredje platsen i Svenskt Travderby inte var någon tillfällighet. Björn Goop körde resolut från start i anrika S:t Leger över tre kilometer och vann busenkelt före derbyfemman Solero Briljant, som tvingades kajka i dödens loppet igenom. Däremot blev det en hejdundrande startgalopp för pappa Olle Goop med förra årets kriterievinnare Nolte.

Gårdagens V75-omgång blev andefattig och det kördes underligt på en del händer. Varför svarade exempelvis Patrik Sjöberg upp betrodde McOllie när denne var ute efter ledningen? McOllie höll bra som fyra i mål medan Bravo Crystal, som Patrik rattade, hamnade bland de sista.

I Guldspecialen fick Åke Svanstedt bakom Tag The Devil känna på samma sak. Var på väg mot positionen utvändigt om ledande jättefavoriten Super Zeb men fick envist svar av Björn Goop och Next Onion.

Fyra tjejer i topp

I lärlingsloppet, tillika ett stolopp, var de flesta på Åby övertygade om att Jusquaubout Real skulle vinna med halva upploppet. Åtminstone 400 kvar.

Men så hände det som inte får hända. Hästen galopperade 100 meter senare och så var den dagen förstörd. Vann gjorde istället körskickliga Elin Gustavsson med Axevallahästen Chanti Ås före Ilona med Jeanette Gustafson i sulkyn.

Fyra tjejer i topp alltså. Vadå, fyra tjejer, säger vän av ordning. Ston är väl också tjejer, eller hur!

Vi fick dock vara med om två spännande slutstrider i regnrusket. Claes Svensson lyckades få nosen först med Eclair d"Inverne och i sista avdelningen höll Veijo Heiskanen och Count Go undan för jätteskrällen Sierra Rapida.

Toppen: Spring Ray gjorde inget som helst misstag i V75-prologen och Björn Goop var närmast lyrisk efter segern.

Floppen: Kapabla Jusquaubout Real hade en V75-seger på gaffeln när hon plötsligt felade 300 kvar. Och då såg det inte tomt ut i linorna. Passa henne framöver.

Nästa gång: Varför inte lägga några tior på Sierra Rapida?

Gert Lengstrand ([email protected])