Efter tredje avdelningen var det kört

Micke Nybrink: Värst är när en brakfavorit vinner utan att övertyga

SPEL

Försöket att välta omgångens två största favoriter misslyckades kapitalt.

Men känslan efteråt är ändå att tanken var riktig.

Båda vann efter stolpe in och ingen av dem övertygade.

Sharky Boko och Hilda Zonett streckades på 78 respektive 82 procent av V75-kupongerna i går och jag tyckte på förhand att det var i överkant. Ingen av dem hade visat toppform på slutet och båda skulle givetvis hatas bort. Ursäkta språket, alla ni ordningsmän, men det är så vi spelare funkar. Vi gullar inte med hästarna: Vinner de och vi samtidigt har spikat är de kanoner, om de sviker är de kräk, eller så är kuskarna klantarslen.

Värst av allt är det när en brakfavorit som man inte tror ett dugg på vinner utan att övertyga. Då kokar det i skallen och smockan hänger i luften.

Så när Sharky Boko ramlade undan i V75-1, utan att övertyga, och mitt drag, 13-procentaren Super Bar, gick som ett skott efter startgalopp som tvåa var jag inte i total harmoni.

Ännu värre blev det i V75-3 där Hilda Zonett såg ut att få stryk in på upploppet men slank undan sedan Flying Herkules galopperat precis när han skulle sätta kniven i Hilda. Ni noterade kanske också att Calvin Capar satt fast med rubbet sparat i rygg i mål. Något som jag har extra svårt för är när storfavoriter lyckas hålla undan med all tur i världen. Trav när det är som sämst.

Allt blev ointressant

Resten av omgången såg jag halvt apatiskt och med ett öga. Spiken, Ivory Office, galopperade i första sväng i drömposition och efteråt visade det sig att galoppen berodde på materialfel. Självklart, jag höjde inte ens ett ögonbryn.

Sen visade sig mitt lås, Shogun Wind/Alex Broline i V75-6, sitta som en smäck när de kämpade om att löpa dött lopp som etta och tvåa. Men då låg jag redan ner i soffan och längtade till nästa lördag.

Toppen: Shogund Wind skulle köras på väntan i V75-6. Det var min tanke och det var också precis vad Roger Malmqvist gjorde. Han körde på väntan i dödens! Hästen var hur bra som helst och att kalla segern för välförtjänt är helgens understatement.

Floppen: Norrmännen skulle sopa rent i kallblodsloppet. Var det någon norsk häst med? Och jag som trodde att segern alltid går till Norge när inte Järvsöfaks är med.

Liret: Tre favoriter, en fjärdehandare och tre skrällar bäddade för 79 625 kronor på sju rätt och svårast var förstås Idenors Tindex i V75-5 som var minst streckad (3 %) i loppet.

Passas nästa gång: Super Bar i V75-1, Queen Apanage i V75-2 och Cornetto Ås i V75-7 som höll strålande i dödens.

Micke Nybrink