Det blir en dyr vecka

Micke Nybrink: Hårt att vara stockholmare just nu

SPEL

Hårt att vara stockholmare den här veckan.

Samtidigt är det vältajmat att man precis fått lön.

Djävulskt uträknat?

Solvalla kör onsdag, torsdag (trio), fredag, lördag och söndag.

"Ludde" kör sönder motståndet på söndag.

Så det kan bli dyrt om man ska vara med och kladda överallt. Jag ska (försöka i alla fall) spara en slant till söndag då jag har en vinnare i Kriteriet. Jag har för övrigt alltid en klar i Kriteriet och i alla andra storlopp. Men den här gången är bara att hämta degen, det såg jag i kvalet. Men först blir det V65 på onsdag och lunch-V5 på Solvalla på fredag. Det sistnämnda är min absoluta favorit, trav och spel när det är som bäst. Fick jag bestämma (oroa er inte) körde Solvalla lunch-V5 varje fredag och det skulle komma allt fler personer till banan.

Låt det bli Solvallas signum, fredagstävlingar i full fart utan tjafs. Fem lopp på en dryg timme passar oss sönderstressade storstadsmänniskor utmärkt och det är ju också möjligt att riva av ytterligare en V5:a under eftermiddagen, med efterjobbet-öl och billig, god mat som dragplåster. Några lär stanna och andra lär dyka upp till andra halvlek.

Man blir lätt sjösjuk av V75

Sen blir det V75-finaler på lördag. Startlistorna lovar mycket men jag måste plugga som en tok i veckan. Främst handlar det om att räkna ut hur loppen blir körda. Tyvärr är det svårt att köra V75-lopp i badkaret, faktorerna är för många när alla är bra. Man blir lätt sjösjuk.

Vill ni ha ett tips hur man enklast sätter dit en vinnare? Spela i tvåhästarslopp där du är säker på att den ene tar ledningen och den andre tvingas gå i dödens. När spetshästen INTE är favorit är det extra intressant. Ett färskt exempel såg vi på lunch-V5 i fredags då El Caballo mötte Bernhard Bring i V5-5, en ren duell där man visste att El Caballo skulle fronta. Han var inte favorit och vann plättlätt till 2,80. Taskigt betalt? Inte alls, ett kraftigt överodds kallas det.

Till sist: Kriteriet på söndag, synd att det inte gick på V75. Min vinnare är den häst som bör gynnas mest av den långa distansen. Triton Sund är stark som en oxe och när han nu får bättre fäste i finalen (greppskor) blir han som en monstertruck för motståndarna. Jag räknar med att de ligger i drivor runt svängarna när Kolgjini gasat klart.

Veckans tips

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM