Adielsson champion - vem vågar sätta emot?

SPEL

Så var han då i fatt.

När Erik Adielsson valde att operera sin höft och Thomas Uhrberg började dra iväg i körsvensligan var det många som trodde att det skulle bli skifte på championtronen.

Men än är sista ordet inte sagt.

I går kväll vann Erik tre segrar medan Thomas körde blankt och med tre månader kvar på året är Jägersros regerande champion uppe i delad ledning i körsvensligan. Erik och Thomas har nu vunnit vardera 45 segrar.

Att Erik, som allt sedan 1997 har lagt beslag på titeln, nu drar ifrån är väl ingen vågad gissning - kan inte tänka mig att det finns många som vill lira emot?

Eriks segerhästar denna kväll var Lord Surgy, Palermo Mail och avslutningsvis Tactical, en fyraårig lillebror till bland annat Tout Ou Rien som Sportbladet varnade lite extra för i förhandstipsen.

Överpace i supersprint

Kvällens krydda var "Extremsprint" ett lopp över korta 1 140 meter. Och det blev loppets näst minst spelade häst som gick segrande ur striden. Loppet blev, som man kunde befara, kraftigt överpacat och hästen som satt sist i gänget och hade offrat minst i startrusningen. Buck Crownline hade inga som helst problem med att avväpna sina färdigkörda konkurrenter.

- Redan 300 före mål förstod jag att vi skulle vinna loppet, sa Jörgen Sjunnesson som körde den Petri Puro-tränade segraren.

De två som duellerade om ledningen, Stanton"s Sture och Promise Ås försvann båda med galopp efter 400 meter. Det gick helt enkelt för fort och 07,5 första 500 är nog lite för bra för den här typen av hästar.

Kul med uppstickare

På Jägersro, precis som på landets flesta banor, är det en liten klick som dominerar år ut och år in. Det är i långa loppet varken speciellt spännande, publikfriande eller utvecklande. Inget ont om denna grupp men det är bra att det då och då kommer folk underifrån som försöker slå sig in i denna exklusiva skara.

En sådan är Joakim Lövgren.

Han vill vara med och kriga och i går vann han fjärde raka med treårige Teddybear. Och på söndag är det Kriteriet med Torvald Palema och ett hägrande förstapris på 1,6 miljoner.

- Jag har tidigare vunnit guldstoet med Flair Speed men detta är naturligtvis stort.

Kör så det ryker, Jocke!"

Daniel Larsson