Från dödens är det bra chans

Micke Nybrink: Jag tror inte Sundberg är defensiv med Dollars All Over

SPEL

Han blir årets hittills största favorit, gamle Järvsöfaks.

Och det ska han vara. Förlust vore sensation.

Som om Tiger Woods slogs ut i Masters, typ.

Men jag har två spikar till, inga Faksar kanske men småfräcka drag.

Dollars All Over går ut från tufft läge i V75-1. Spår åtta bakom bilen innebär ofta svettiga första 500 fram utvändigt ledaren, eller att kusken uppgivet kastar sig på rygg och backar ner i kön. Jag tro inte att Hans-Owe Sundberg är defensiv med Dollars All Over. Han minns säkert hur hästen kändes i den senaste starten, i ett V75-lopp på Romme. Då öppnade han fort från innerspår bakom bilen men när Sky Hunter utmanade in i första sväng gick farten ner mot 1.05-strecket och båda hästarna galopperade.

Skulle vunnit skitlätt

Dollars All Over ställde sig inte i tid och diskningen var ett faktum. Men hästen var pigg som attan och Sundberg klarade inte att backa sig loss från fjärde invändigt. Dollars All Over tokpullade runt i ryggar hela loppet och över mål såg han fullständigt obrukad ut. Mitt intryck var att han hade vunnit skitlätt om han bara fått lov att anfalla.

Nu hoppas jag på en resa i dödens och därifrån är det bra chans. Dollars är inte ens favorit och det tackar jag för.

I V75-3 blir vinterns häst, Flying Herkules, stor favorit. Jag inser förstås att han kan vinna och om han släpps till ledningen är det topp­chans.

Men som vanligt gillar jag att gå in och peta i guldloppen, kan inte hålla fingrarna i styr. Visst är knallhårde Dumle Loss en allvarlig utmanare? Senast gav han Opal Viking en tuff match efter en resa i dödens på denne och efter det menar Jocke Wallin att hästen känns ännu bättre. Onsdagsjobbet var sagolikt. Dumle är bara streckad på var femte kupong och känns som omgångens mest streckvärda häst.

Pirate Copy-känsla

När Force By Night vann på Solvalla förra veckan var det ungefär samma känsla som när Pirate Copy chockvann i lördags. Den tidigare ovillige och lite triste femåringen var som förbytt, hade Stig H verkligen selat ut rätt kuse? Via tredjespår 1?600 kvar, fram i dödens på Penny Avant och mycket lätt seger efter runt 1.13,5 sista 1?600. Segertiden blev 15,4/2?160 och hästen visade också att han kan öppna fort.

Gör han om det loppet blir det inte ens spännande.

Micke Nybrinks V75-system

Micke Nybrink