”Kul att se Ola Norrman svara Gjörn Goop...”

Micke Nybrink väljer och vrakar i mejlkorgen

SPEL

Jag sågade Färjestads idé med hälften norska hästar på V75.

Gör inte V75 till en tombola, grät/gormade jag.

Reaktionerna är många, de flesta säger att jag har fel.

Fredrik i Karlstad skriver:

”Förstår vad du menar men håller inte med. I alla fall inte vad det gäller de norska kuskarna. Varför? Förr i tiden var loppen ovissa på förhand. Det var kul! Kommer den kusken att svara spets eller släppa? Kommer han att anfalla tidigt eller köra en smygare? Varje lopp sågs med spänning. Hur är det i dag? Förutbestämt på förhand via alla tipstidningar. Hela veckan går åt för kuskar och experter att TILLSAMMANS lägga upp taktiken.

’Jag släpper bara till favoriten.’

’Jag går fram direkt om det blir upppullat.’

’Jag släpper inte, jag kör i spets.’

’Detta är inte årets viktigaste lopp för hästen (läs, jag kommer inte att offra något för att vinna).’

Alla VET ju hur loppen kommer att se ut på förhand. Hur det blir? Zzzzz... man somnar. Fy fan vad tråkigt!

Nu kommer det norska kuskar som ännu inte är intvingade i den svenska kuskklubben där precis alla kör enligt mallen (utom några få). Det ska bli kul att se Ola Norrman svara spets mot Björn Goop med favoriten, helt ovetandes om att alla framför tv:n i Sverige skriker ’idiot!’. Jag vill ha mer internationella inslag, då börjar nog svenska catchdriverklubben att skaka. Kan man inte se till att vi har minst en Kolgjini i varje lopp?”

Torbjörn Eriksson är mer inne på min linje:

”Helt rätt Micke! Någonstans får det vara en gräns för alla jippon, och med det här skämtet är den passerad med marginal. Själv har jag för mig att det endast är silver och guld som är öppna för hästar i utländsk träning. Ska det nu lämnas dispens in blanco? Tycker att det hela börjar likna fotbollens elitlicens?”

Donald är ute i kylan

Till sist: ATG gjorde om interbet härom veckan och min mejlkorg fylldes av meddelanden från arga spelare, det var nämligen kaos i uppstarten. Nu verkar problemen ha rättats till, förutom ett: Det krävs ett interbetkonto för att se loppen på nätet, vilket inte gillas av alla utlandssvenskar. Donald Hellström, hästägare och spelare, boendes i Brasilien, påstår att hans V75-bolag brakar ihop om de inte, som brukligt, kan samlas varje helg och se loppen på nätet. För att ha ett interbetkonto måste man vara folkbokförd i Sverige. Så nu är Donald ute i kylan.

Alltså: Släpp lös loppen för alla, även de som spelar hos ombuden vill titta.

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM