Hot Tub – en segermaskin

Tränaren: Det är en topphäst

SPEL

Han stod hårt inne i loppet, sämsta läget, fick det tyngsta loppet. Men segermaskinen Hot Tub gick fram till segern ändå.

– Det här är en riktig topphäst, helt enkelt, berömde kusken Ulf Ohlsson.

Hot Tub har en mycket snygg rad: nio starter och åtta segrar.

Men han har faktiskt varit först i alla sina starter, plumpen i protokollet kom när ha för två starter sedan diskades för galopp som måletta.

Perfekt lopp

Den amatörtränade segerstaplaren hade kanske sin tuffaste uppgift i går, svårt läge och därmed tufft lopp dessutom mötte han Pine Yankee, också det en häst med lite stjärnstatus. Pine Yankee fick ett helt perfekt lopp men kunde aldrig utmana Hot Tub.

KG Fylkings minneslopp för lärlingar kördes i går. Karl Gösta Fylking var en legendarisk toppkusk som avled i en härtattack i segerdefileringen efter sin 1 160:e seger på Solvalla 1992. Segern i minnesloppet gick till Cider Ås, körd av Roland Davidsson, en lärling som varit med i branschen länge och som kände Fylking väl.

–Klart det är roligt att få vinna just det här loppet, tyckte Rolle Davidsson som på stående fot lovade att skänka hälften av de 1 500 kronorna han fick som pris till Hjärt och lungsjukas fond.

Mikael J Andersson körde till ledningen med Charlotte McKinney men släppte spetsen utan strid efter 500 m, en chansning som gick hem. För mitt på upploppet öppnade sig luckan och därmed lätt spurtvinst.

– Hon är vassast när hon får smyga med och det är bara att tacka och ta emot att det löste sig så fint, sa Mikael J Andersson.

Rensade bland kupongerna

Samma upplägg hade Torbjörn Jansson somsmygkörde Niece och fick betalt för det när luckan uppenbarade sig mitt på upploppet.

De här två smygvinnarna tog rejält i kuponghögen, lite småsmällar i övrigt också och bara en stor favorit (Troubadour S) som vann och över 40 000 kronor i utdelning på sexorna.

Eddie Ekman