Långt ut kommer Flying Herkules

Micke Nybrink: Det bara visslar till

SPEL

General du Lupin kommer till Umåker och de flesta funderar inte ens.

Spiken tros vara given.

Men senast var den gamle fransosen svettig, knölig och galen.

Det här vinner Flying Herkules, det bara visslar till.

Omgångens ”torskar han fattar jag noll” dyker upp redan i V75-1. Hot Tub var grön­djävligt bra senast, bombade runt dem i åttor och höll undan med rena hjältestämpeln i pannan. Från andraspår bakom bilen kan inget gå snett, spiken är given, tidig spets, vinst på tomgång.

V75-2 är svårare, om nu ­inte Spin City (26 %) kommer till tät tidigt och lindrigt. Men om det blir lite vingel kan vad som helst hända. Så jag tar alla.

Upploppet är långt

General du Lupin må ha varit Frankrikes bästa häst för ett par år sen men i de två senaste starterna har det bara sett sådär ut. Visst kan Stefan Hultman ha fått stil på den här tanksen men som spelare säger jag syn och går emot. Fin i jobben i 1.40-tempo är inte samma sak som att kliva runt allt i tredjespår i 1.12-fart. Flying Herkules (32 %) såg kusligt bra ut senast och hade nog varit tvåa bakom Gidde Palema utan galoppen (han var för pigg!) 300 kvar. Nu smyger han med och sen tror jag att det blåser till över Umåkers långa (211 meter) upplopp.

Chansspik två hittar jag i V75-5, ett svårt storlopp där de flesta garderar vilt och lite panikartat. Men 15 hästar till start blir det en kostsam historia.

När jag körde loppet i badkaret spetsade Sandy S.L. och Petter Lundberg hela tiden och sen blev det inget tempo. Det formstarka stoet gled undan och på toton fick 13 gånger på den här tioprocentaren.

Maximilan O.C. är brakfavorit i V75-6 och jag undrar lite försiktigt varför. Är det för att han stannade i andra ytter redan 600 kvar senast? Visst var det i tufft gäng, Lukas Farming vann från dödens, men något sprudlande formbesked var det knappast. Roliga rysaren måste vara Otto Sund (11 %) som spurtade vasst (1.10 sista 800) bakom Gidde Palema senast.

Satsa på Guldfisken

Sista loppet kan framkalla migrän men jag lirar i alla fall dubbeln med Goldfish (22 %). Näst senast fick han slita ont i dödens hela vägen men höll strålande på isbana. Senast handlade det om total uppvisning från ledningen.

Vinner från dödens? Tio gånger degen?

Micke Nybrink