Conny Nobell – gjuten spik

Micke Nybrink: En spik som vinner oftare än den förlorar duger

SPEL

En spik som vinner oftare än den förlorar duger, särskilt en jackpottomgång.

Det gäller bara att ”träffa fairway” för att tala golfspråk.

Man behöver inte dräpa iväg bollen 280 meter.

Min bedömning är att Conny Nobell vinner Kungapokalen (V75-3) två gånger av tre och av den anledningen är han ett alldeles utmärkt val av singelstreck. I försöket öppnade han blixtsnabbt men fick svar av startkatapulten Everest Ås – så det fick lov att bli dödens sista 1400 och en råsop mitt i magen på Everest i sista sväng som knäade och galopperade. 1.11,5 sista 1000 travade Conny och det såg förbannat bra ut.

Nu blir det spets, enda hotet heter Profit Ås men han tvärnitar i ledningen och lär vinka fram Conny med ivriga gester.

Sa jag vinst två gånger av tre? Fan, jag höjer till tre av fyra.

Men det var inte därför ni började läsa den här spalten. Självklarheter och räkna favoritvinnare rankade etta får andra göra. Över till resten av omgången.

Jag har en rysare

V75-1: Drottningens Pokal och visst kan man inbilla sig att det enbart handlar om Fama Currit och Needles’n Pins. Jag går inte i fällan. Face for Ever är som en björn och Flying Young (8 %) är mitt rysardrag i loppet. Hon var femstjärnig utanpå Needles i försöket och hade rent av knäppt henne om loppet varit lite längre, även om jag hör Kolgjini protestera högljutt nu.

V75-2: Leffe Blanche med springspår på 1640 och Björn Goop bakom sig för första gången känns som ”lira, annars är vi idioter”. Hästen var briljant senast, pullade undan i front och när Goop viftar med vänstern lär hästen sticka undan sista biten.

V75-4: Chansspik för den som redan bränt lönen finns här i form av Monsieur Shiraz. Trodde på honom senast men då blev det startbrasa och jätteupphämtning.

Nu är det bilstart och mer passande distans. En eller många, plånboken avgör.

V75-5: Fyndet heter B.Cool. Hon borde faktiskt ha bra chans. Senast var hon brunstig men hängde ändå på fint i suget bakom General du Lupin. Tio procent, det är sinnessjukt lite.

Pass upp för Kobran

V75-6: SOS med Think Yatzee, spets och slut. Men det känns så givet att jag, i ren paranoia, garderar. King Cobra är jag svag för.

V75-7: Bon Roc är en kanon men vi får inte glömma att samma sak gäller med Andaloux.

Mitt system (spela i bolag) den här veckan skrivs ut på två kuponger, med en spik (Conny) och två halvsäkra (Leffe och Monsieur Shiraz).

Micke Nybrink