ATG har fått ett guldläge

Micke Nybrink: Spelarna ledsnar på nätbolagen

SPEL

Framtidens lirare? Hur ser de ut?

De sitter framför datorn och ser allt live, får in senaste nytt från banan och har övergivit de fega nätbolagen.

Låt mig berätta om tre seriösa spelare, grabbar som tar liret på allvar, som lägger ner massvis med tid på att analysera travlopp och bedöma odds. När de inte spelar V75, V65 och Dagens Dubbel handlar det ofta om vinnarspel hos nätbolagen. Vad jag förstått klarar de sig fint, vinsterna tickar in och bokarna får ta en och annan smäll. Pengarna lastar de sedan på V75 – det här är killar med hög omsättning.

Ledsnar på nätbolagen

Men nu har de börjat ledsna på nätbolagen.

– Man får inte vinna, då blir man motarbetad, berättade en av dem för mig förra veckan.

Han jämförde deras situation med spelare som portas från kasinon för att de räknar kort i Black Jack.

Två av dem är bröder och när de, efter att han jobbat fram en vinnare tillsammans, försökte spela samma häst tog det stopp. Nätbolaget hälsade att de inte vill veta av några spelsyndikat och meddelade att maxinsatsen därför var två kronor.

– De säger alltså inte nej utan siktar istället på att tråka ut oss. De vill att vi ska sluta spela hos dem eftersom vi vinner regelbundet.

Den enkla sanningen är alltså att det går utmärkt att lira utav helsicke, bara man ser till att förlora. Vinnartyper som hugger på överodds är inte välkomna. Nätbolagen vill ha kunder som skjuter tills det klickar.

Släpp ATG Live fritt

ATG har guldläge nu. Inte är nätbolagen särskilt svåra att konkurrera ut:

1) Jobba på sänkt spelavdrag på vinnar- och platsspel.

2) Öppna genast alla kranar på nätet, släpp ATG Live fritt.

3) Se hur kunderna strömmar tillbaka.

Hasse Hellgren mejlar och är inne på min linje: ”Satt och tittade på atg.se i lördags på deras webb-tv och tyckte det var fantastiskt att man kan sitta framför datorn och höra försnacket kring V75-tävlingarna. Döm om min förvåning när jag ser sändningstiderna för webb-tv och det lyser blankt på söndagar. Men hallå ATG, vi är inne i år 2005 med nätpoker 24 timmar om dygnet som en stor konkurrent och så sover ni på söndagarna. Är inte söndag en stor travdag med V65 och ibland jackpott? Lyssna på Åke Svanstedt som säger att det viktigaste är att folk spelar på hästarna. Släpp ATG Live ut till era kunder på nätet så att även vi kan lira lite mera och känna närvaron av loppen.”

Veckans tips

Micke Nybrink