Solvalla kan bli Arns rike

Micke Nybrink: Omgångens roligaste luring

SPEL

V75-finaler på Valla och positioner betyder allt.

Så jag spikar två hästar från bakspår. Ibland kör de som biltjuvar i täten – då blir det spel mot ett mål.

Annars blir det spännande. Men vinner gör de.

Stoeliten inleder Elitlopps-75:an och det är ett topplopp över 1 609 meter. Spår långt ut på vingen är extra dåliga när distansen är 1 609 meter istället för normala 1 640 och 8 Eli Sea behöver tur för att hitta ner, annars är hon ju ruskigt bra nu. Favoriten Camilla Highness lekte sig till vinst från spets i Oslo senast och såg underbar ut.

Men jag vill ändå stormvarna för formtoppade B.Cool (9%). Jim Oscarsson har hästarna i fantastisk form och senast drogs B.Cool bakåt på sista bortre, i Gulddivisionen. Med slagläge nu speedar hon rykande – till vinst?

Arn – omgångens luring

Omgångens roligaste luring hittar jag i V75-2. Arn (10 %) såg ut som en miljon när Örjan Kihlström körde honom för tre starter sedan. Då smögs han invändigt och över mål stormade han fram på innerspår, bara knappt slagen av Hot Tub som är jättefavorit nu. Efter det har Arn gjort ytterligare två starter, i försök och final samma dag, och då visade han fortsatt form med ägaren i sulkyn. Att Örjan Kihlström kör nu är ett ohyggligt kuskplus och hästen kan dessutom öppna fort från innerspår.

Kihlström smyger med och sen smäller till ett högt odds.

King Cobra (V75-3) är lördagens bästa spik. Senast var han okörd, bollade med dem, med norsken odragen och tussarna kvar i öronen. Han har visserligen bakspår nu men det spelar ingen större roll. Kolgjini lär skicka fram hästen så fort de andra sänker garden, dödens är ledigt, och därifrån är det över. Eller så kör de som dårar i täten och då vinner han ännu lättare. Den här är stenklar, lita på det.

V75-4 låser jag på tre, Robin Ingo som vinner om han hittat formen och Eiffel Broline är på gång igen, han kan massor för klassen. Och så Figo Gross som spetsar felfri.

Måla på

Måla på i femte och spika Rado i sjätte. Visst, bakspår är aldrig kul men från fjärde ytter får han draghjälp sista 800 och sen visslar han ner dem, precis som senast.

V75-7, Harper Hanovers, är så bra att man knappt behöver lira.

Fast jag hoppas vara kvar på V75 med mina sju streck. Franske Jardy är totalt överlägsen, det säger nästan alla man pratar med. Kan så vara – men Max Flukt tar man inte 40 meter på utan att svettas och jätterysaren heter Tunk Nafets (6 %).

Micke Nybrink