"Mycket rykten om uppgjorda matcher"

Svenska spel ratade italienska ligan på spelkupongen

SPEL

Nio lag inblandade i en dramatisk bottenstrid.

Ändå valde Svenska Spel att bara ha med två serie A matcher på oddset-kupongen.

- Nu på slutet räcker det att se på tabellen för att se vilka matcher som kommer att bli kryss, säger Putte Ramberg, oddsansvarig på Svenska Spel.

Foto: ANDERS DEROS
OAVGJORT IGEN Adrianos Inter spelade i går oavgjort - för 18:e gången under säsongen. Totalt har 125 matcher slutat oavgjort i årets serie A och därför öppnade bara Svenska Spel två matcher för spel i den sista omgången.

Den avslutande omgången i Italien var en riktig nagelbitare. Hela nio lag riskerade att få respass ur högstaligan. Men trots detta valde Svenska Spel att bara erbjuda två av de tio matcherna på sina spelkuponger, Fiorentina-Brescia och Bologna-Sampdoria.

- På grund av att det brukar sluta kryss i de avslutande omgångarna valde vi att bara ha med de matcher där båda lagen hade någonting att spela för. Det är mycket skriverier och rykten om uppgjorda matcher nu på slutet så det är många spelbolag som gör så här.

Svenska spel fick rätt

- Det är tryggare både för oss och för våra kunder om de slipper sätta pengar på en match som sen ryktas vara uppgjord, säger Putte Ramberg.

I efterhand visade det sig att Svenska Spel gjorde rätt. Hela sju av söndagens tio serie A-matcher slutade oavgjort.

Bottenstriden då? Efter 0-3 mot bottenkonkurrenten Fiorentina blev det klart att Brescia följer med Atalanta ner i serie B. Fiorentina, som kämpat om livhanken hela året, klarade sig kvar med minsta möjliga marginal.

Bologna fick bara 0-0 hemma mot Sampdoria medan Parma klarade 3-3 borta mot Lecce. Fiorentina, Bologna och Parma hamnade alla på 42 poäng. Fiorentina var bäst av de tre lagen i sina inbördes möten och får nytt kontrakt i serie A, medan ett dubbelmöte får avgöra vilket av Parma och Bologna som får stanna kvar i högsta serien.

David Tanentsapf