Hästlotto är inget för mig

SPEL

Brukar ni spela dagens dubbel på lördagar?

Inte ni heller.

Själv tycker jag att loppen är för svåra och enkelspåriga.

Hästlotto är inget för en seriös spelare.

Vad sjutton svamlar jag om? V75 är ju världens bästa spel, det vet väl alla, och nog borde man kunna lira en dubbel också varje lördag? Hästarna är ju hur kända som helst och loppen håller, för att citera Hans G, världsklass. Är det inte så vi vill ha det?

Jo, till viss del, men för att man ska bli sugen får det inte vara för mycket av det goda. ATG placerar nämligen, i stort sett alltid och en smula fyrkantigt, de högre klasserna på dubbeln, guld undantagen.

Som regel är det brons och silver på dubbeln och just de här loppen är många gånger rena lotton att tippa.

Måste ha ett drag

För att jag inte ska tappa intresset krävs det att jag har ett drag, en häst att bygga liret kring. Det har jag nästan aldrig i de två sista loppen på lördagen, DD-loppen. De är nämligen otroligt jämna och hästarna dessutom väl kartlagda – som regel är det enbart positioner och loppscenario som avgör och för oss som lirar är just dessa två faktorer svårast att räkna på.

När alla hästar är ungefär lika bra är oddsen sämre än man tror, det har jag lärt mig. Osäkerheten blir för stor, slumpen regerar.

Vad ATG bör göra är att våga bryta de insnöade mönstren. Variera vilka lopp som ligger på dubbeln på lördagar. Ibland kan väl guld få vara med? Någon annan gång kanske lägsta klassen är extra spelvärd. Chocka oss.

ATG Live är suveränt

Något som jag däremot gillar är ATG Live, den senaste månaden har jag sett mer trav än någonsin och även liret har gått hyggligt.

Att kunna spela ända fram till spelstopp är helt överlägset. Nätbolagen kan ta sig i arslet.

Tyvärr är inte min bättre hälft lika imponerad, hon vill tydligen umgås ibland, men det går ju att smyga undan lite när det vankas en klar. Det får skötas snyggt.

Allt som är bra kan dock bli bättre. Barfotainfon rabblas nu i omgångar och om man, som jag, inte kan (okej, får) sitta bänkad hela tiden, är det lätt att bomma dragningarna. Givetvis borde det finnas grafik på hur hästarna tävlar – låt den rulla i underkant av bild ända fram till start.