Scarlet Knight är travets AIK

SPEL

Onsdagstävlingar på Solvalla ska vara som superettan.

Enligt ATG:s vd Remy Nilson.

I så fall är Scarlet Knight travets AIK.

Det är i ett debattinlägg i Travronden som Remy Nilson ger sin syn på det nya upplägget av vardagstravet. Spelbolagets starke man skriver i fotbollstermer:

V75 är allsvenskan.

V64 på Solvalla på onsdagar blir super-ettan.

V65 på Dagens Dubbel-banan jämförs med division 1.

V4 på lunchen ska ses som division 2.

Tanken är att de bästa på varje nivå ska mötas för att få så intressant sport och spel som möjligt. Det som styr är prispengarna.

I så fall

vill man utveckla ”fotbollstravet” och jämföra hästarna, kuskarna och tränarna med lagen. Håll till godo:

Lutfi Kolgjini – Hammarby. Många fans, spridda över hela landet. Bohemisk, framgångsrik och satsar friskt. Materialet gör att man får känslan av att det skulle kunna gå ännu bättre.

Åke Svanstedt – Djurgården. Något av 2000-talets dominant, vågar göra det oväntade, ingen 4–4–2-taktik här inte. Svanstedt kör travlopp som Djurgården spelar fotboll: full fart framåt. Inte alltid så noga med att hålla tätt bakåt.

Scarlet Knight – AIK. Många fans har blivit besvikna de senaste åren. Upp som en sol, ned som en pannkaka. Från Champions League (Elitloppet) till superettan (snabbloppet i Eskilstuna) på rekordtid. Numera ser man mest fram emot att kunna komma tillbaka till de fina sammanhangen.

Stig H Johansson – IFK Göteborg. Fullständigt outstanding på 80- och 90-talet – körde över allt motstånd på hemmaplan och hade gigantiska framgångar utomlands. Nu i en svacka men är alltjämt en maktfaktor. Den bästa säsongen på ett antal år. Men blir aldrig lika dominant som förr.

Kari Lähdekorpi – Chelsea (José Mourinho). I landet ”lagom” finns ingen som kan jämföras med Lähdekorpi – han är, med svenska mått mätt, smått galen, ungefär som Chelseas José Mourinho: inte så noga med att skaffa vänner, säger vad han tycker och tänker och är aldrig helt nöjd – oavsett hur bra det går. Oerhört framgångsrik och med pengastarka ägare i ryggen. Lähdekorpi och hans personal kan säga som Chelseas fans när Roman Abramovitj köpte klubben: ”we’re fuckin’ loaded!”.

Remy Nilson ska

ha heder för sina intressanta formuleringar. Hans bakgrund som god kvällstidningsjournalist och New York-korrespondent lyser igenom.

Bland annat minns man en intervju med Pershing inför Nationernas Pris i Italien. Det är inte alla journalister som får hästar att prata.

Lördagens V75-omgång

på Bergsåker känns som upplagd för att det ska bli jackpott helgen därpå när det är V75-finaler med Silverhästen på Solvalla.

Mejla gärna era

liknelser mellan fotbollen och travprofilerna.