Kihlström tror på comeback i V75

”Allt är okej men jag har fortfarande ont”

SPEL

Olyckan såg värre ut än den var.

Örjan Kihlström hoppas kunna köra V75 i morgon – med hjälp av smärtstillande tabletter.

– Jag har fortfarande ont. Vi får se hur mycket bättre jag känner mig, säger han.

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Klarade sig bra I måndags kastades Örjan Kihlström ur sulkyn och slog i ryggen. Till helgens V75 hoppas han vara tillbaka.

Det var i måndags som stjärnkusken Örjan Kihlström kastades ur sulkyn och blev liggande medvetslös på banan i flera minuter.

Han röntgades efter ryggsmärtor, men skadorna visade sig vara lindriga. Kanske kan han starta redan på V75 i morgon, där han i så fall kör i fem av de sju loppen.

Går åt rätt håll

– Allt är okej. Ont har jag fortfarande, men det känns att det går åt rätt håll. Det blir bättre och bättre, men jag går fortfarande på smärtstillande, förklarar han.

När sitter du i sulkyn igen?

– Min förhoppning är ju lördag. Men vi får se, jag får se hur mycket bättre jag känner mig.

Örjan Kihlströms incident är bara den senaste i raden av allvarliga olyckor som inträffat på svenska travbanor i år. Men Kihlström tror inte att det finns något samband.

– Nej, jag tror faktiskt att det beror på tillfälligheter. Det finns alltid perioder där det händer lite mer, och sen kommer perioder då det inte händer någonting alls. Man ska nog inte lägga för stor vikt vid det där.

Så travsporten har inte blivit tuffare?

– Nej, jag tycker att det är ganska lugnt och inte värre än vanligt. Vi kör schyst i Sverige och har ett bra reglemente. Sen finns det ju saker man inte kan rå över, rena olycksfall. Man kan inte räkna bort den mänskliga faktorn. Sen finns det ju en häst också, de kan både vara dumma och råka snubbla.

Om du kör, vilka är dina starkaste kort på V75?

– Triton Sund (V75-6) och General du Lupin (V75-5). Dem tror jag på.

Inga skrälltips?

– Nej, inte den här gången.

Andra olyckor inom travet i år

David Tanentsapf