Spikarna körs av en hitman

SPEL

Jackpott på Valla och favoriterna kan se starka ut – låt er inte luras.

Loppen är jämna och topphästar är streckade på fem procent.

Spikarna körs av trav-Sveriges hitman, Åke Svanstedt.

Åke Svanstedt kan man lita på. När man spikar honom vet man att hästarna dyker upp i kanonslag, topptränade och oömma och att det kommer att köras för seger. Så det känns förstås givet att inleda V75-jackpotten med att singla Zoccer Wadd i V75-1. Hon är Sveriges just nu bästa sto och i de två senaste starterna på Solvalla har hon varit så bra att man nästan undrat om det hänt på riktigt.

Zoccer Wadd är en tuta-och-kör-häst och det kommer Svanstedt att använda sig av nu. Vinstchansen är gigantisk, bättre spikar än så här hittar man endast när Järvsöfaks startar.

Jublar åt tio procent

I V75-2 är Riva del Sole favorit och det är inget fel i det. Men henne spikade jag senast och man ska inte förblindas bara för att det gick så bra, utan kamma hem vinsten och vandra vidare. Loppet är tufft och när jag ser att topphästen Acclaim är streckad på tio procent jublar jag. Han är inte ett dugg sämre än Riva del Sole, glöm senast, då funkade han inte på underlaget och slirade bort sig.

Victory Tilly går inte

I guld har de tidiga spelarna gjort Victory Tilly till favorit. Vaket. Honom plockar jag bort på allt. Bakifrån går han inte ett steg, det trodde jag alla visste. Roliga rysaren är Super Light (6 %). Han vann det här loppet i fjol när han tvålade till Scarlet Knight och nu låter Jörgen Westholm misstänkt nöjd med sin häst. Floskeln ”stormvarning” är nog rätt att använda.

F.D.Currie spikas

Chansspiken körs också av Svanstedt. Ser att Loverboy Pellini är favorit i V75-4 och det har han blivit på att han vann ett billigt försök från spets. Hur han ska kunna ta emot F.D.Currie sista 700 begriper inte jag. Är det bara jag som insett att det här är en undantagshäst? Hon går rakt upp i Stoeliten och att hon är streckad på 26 procent är ofattbart. Tackar.

Bengan proppis

Nyby Bengan som favorit i V75-5 köper jag inte. Höll undan utan att övertyga senast, såg proppmätt ut. Här blåser jag på med rubbet och jagar in en ostreckad. Skriken på förhand är annars Perfect Hornline och Räser Sune. Det är budgetvarianten, att bara strecka dessa två.

Mack i dödens

Mack November pressar i dödens på Prince Valiant i sjätte och det kan bädda för Roger Hornline (5 %) eller Sargasso.

Avslutningen är lurig, även om Born at Last var grym senast. Här letar jag dock hellre stänkare och visst är Empire B. (10 %) och Arnie Sensation (10 %) härligt bortglömda. Och veckans storstädare är V.G.Mandy Action (6 %) som hade full tank i mål senast.