En spelare ska tåla en knock

Micke Nybrink: Vi knyter nävarna i smyg, jag och Svanstedt

SPEL

Det small direkt, och så small det igen.

Sen låg man raklång.

Trav är otäckt, ungefär som proffsboxning.

Fast det är ännu värre att vara kusk, verkar det som, rent livsfarligt.

Jag var nog inte ensam om känslan av tomhet när hon galopperade, Zoccer Wadd. Drygt 200 meter från mål i V75-1, strax efter att Åke Svanstedt dragit ner det norska huvudlaget, rullade hon över i fel gångart och Jasoda smet undan till lätt seger. Visst var fransyskan jättefin, travade 11,5 sista rundan, men det sket väl jag i.

Världens största loser

Att spricka direkt i en jackpottomgång på hemmaplan är nog det tråkigaste man kan råka ut för som spelare. Särskilt när man singlat megafavoriten, då känner man sig som världens största loser. Usch – trav är värdelöst, jag ska sluta, nu får det fan vara nog. Hur det hade gått utan galoppen får vi aldrig veta men hon brukar ju inte stanna, Wadden. Jag vet inte.

Nya tag – en spelare som inte kvicknar till efter en knockout kan lika bra lägga av.

Men det kanske var lika bra att man sprack direkt för Global Fortune (fyra procent) i V75-2 får jag inte ens med om jag tar alla? Tredje inner, vilda västern i täten och lucka i sista sväng var segerreceptet. Favoriten Riva del Sole fick lusa i spets första rundan, somnade till och kunde inte svara när Gift To Europe slungades fram mitt i loppet. Sen höll Riva strålande som tvåa.

Giant Diablo har inte glänst sen Elitloppet men nu var hon klart förbättrad. Efter en prickfri styrning av Hans-Owe Sundberg small det över upploppet, 1.09 sista 800, likt ett ljus i novembermörkret.

Dessa olyckor – vad ska man tro?

Men hela tävlingsdagen överskuggades tyvärr av ännu en olycka. Den här gången var det Stefan Söderqvist som slogs ur vagnen i V75-4 efter en kollision i första sväng. Han bröt några revben och skadade ena höften. Vet inte vad ska man tro – alla dessa tillbud. Jag är ändå inne på att det mest är slumpen, även om vi måste inse att trav inte är ofarligt. Nu var det Garland Launcher som plötsligt bröt rakt ut och Söderqvist var chanslös bakom Royal Will.

Toppen: Born at Last – han har givit ordet fighter ett ansikte i trav-Sverige i år. Fem plus!

Flopparna: Digger Crown pallade inte alls, mördades av heroiske Dumle Loss, och var en stor besvikelse – liksom mina tips, knappt en siffra rätt, även om draget Roger Hornline vann till 7,51. Åke Svanstedt fick också vända hem med svansen mellan benen. Men vi knyter nävarna i smyg, jag och Svanstedt.

Micke Nybrink