Opalen är tillbaka - som en vinnare

Hade uppvisning - nu är siktet inställt på Elitloppet

SPEL

2005 var året då Opal Viking skulle ta klivet in i eliten. Men en skada spolierade stora delar av säsongen.

I går var han tillbaka som en vinnare. I ett V65-lopp på Romme hade han uppvisning.

- Jag är mycket nöjd, säger Opal Vikings tränare Nils Enqvist efter loppet.

Foto: KANAL 75
glada miner Opal Viking tillsammans med tränaren Nils Enqvist och kusken Jorma Kontio.

Det var knappast vad Nils Enqvist hade hoppats på inför den här säsongen - att samma helg som Sverigeeliten gjorde upp om 500 000 kronor i förstapris i Silverhästen på Solvalla, vara förvisad till ett vanligt V65-lopp på Romme med 38 000 kronor i förstapris.

Inte formtoppad

Men det är den bistra sanningen för Opal Viking som på grund av skada, knappt startat alls den här säsongen - söndagens start var blott den sjätte för året.

Av den anledningen var det förstås ingen formtoppad Opal Viking som gjorde sin plikt när han efter ledning från start till mål med Jorma Kontio i sulkyn, vann V65-5, ohotad i fin stil på 1.13,3/1640 meter autostart.

Efter loppet fick Nils Enqvist frågan om han tycker att det finns frågetecken kring Opal Viking och dennes form.

- Jag vet att han inte är i hundraprocentig form och att det kommer att ta ett antal lopp innan han är helt på topp, men jag är inte osäker på hästens kunnande, svarade Enqvist.

För Opal Viking och Nils Enqvist är siktet nu inställt på Elitloppet nästa år, ett lopp som de väldigt gärna hade varit med i redan i år.

Framgång i Frankrike

Men innan dess väntar en vistelse i Frankrike, ett land där Opal Viking redan firat framgångar. Annandag jul ifjol vann han ett lopp med dryga miljonen kronor i förstapris på nationalarenan Vincennes.

Opal Viking

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM