Joy Ås – ett av de bästa stona

SPEL

Eskilstuna med två fina treåringslopp på V75.

I ett av dem finns omgångens bästa spik.

Hon har nog aldrig sett bättre ut än senast.

Sen tar Flemming Jensen ut stallets bästa häst.

Som vinner lätt trots bakspår.

Breeders’ Crown-finalerna för treåringarna i morgon är de sista stora loppen för våra unghästar. Sen slipper vi dem på ett tag, ibland kan det kännas som om de möts lite för ofta för att nerven ska infinna sig.

Joy Ås blir favorit i stoavdelningen, V75-1. Hon vann sitt kval efter att ha körts till ledningen 1?500 kvar och jag undrar om jag någonsin sett henne finare. Det skulle i så fall vara i värmningen inför Oaks på Solvalla näst senast. Då öppnade hon 6,5 i 300 meter i en provstart och den som trodde på förlust efter att ha bevittnat den showen finns nog inte. Tyvärr var hon sjuk i loppet och dog från dödens.

Inleder med spik

Men senast var hon alltså ruskigt bra igen och med innerspår bakom bilen bör hon svara ut de andra, bara hon är frisk, och sen ska det mycket till. Jag tror att Joy Ås är ett av Sveriges fem bästa ston, trots att hon bara är tre år. Visst kan det låta illa genomtänkt men jag står för det. Ni kanske förstår att jag inleder med spik.

Leffe Blanche leder eventuellt hela vägen i V75-2 men här skiljer det lite mellan hästarna och jag hoppas att det händer nåt. Sir Henry (10 %) är bättre än raden och att han skulle vara sämre än Leffe köper jag inte. Och stackars Prime (12 %) satt fast igen i lördags, när ska det klaffa för honom?

General du Lupin gjorde sitt bästa lopp sedan han kom till Stefan Hultman i senaste starten då han höll jämna steg med Malabar Circle Ås över upploppet. Om han inte dummar bort sig före start bör han vinna V75-3, oavsett position.

I V75-4 är Global Great bäst men han spänner sig bakom hästar, här finns hopp om favoritbrasa. The Good Boy (17 %) övertygade efter en paus senast och med Björn Goop är han ett hett bud. Även Glowlite (20 %) som visade knallform senast har spetsläge.

Blandat och gett

Stars’n Bars (V75-5) small till front från exakt samma läge senast och vann sen med halva upploppet. Bergh, springspår och häst i dunderslag – egentligen borde man spika. Men hästen har blandat och gett tidigare så jag litar inte på honom, ännu.

Hingstfinalen i Breeders’ är lurig och jag tror inte att det är så enkelt att Cesena Ås och Kung Lavec gör upp om segern. G.Moll (10 %) är snabbast och senast var han smidig som en katt efter en kort paus. Benen går som trumpinnar och med rätt resa exploderar han förbi. Det vore rättvist.

Serrez les Cordons har alltid kunnat springa men hos Flemming Jensen gör hon det utan att få soppatorsk 200 kvar. Jensen säger att hon är bäst i stallet och senast svarade hon för sitt livs bästa lopp. Bakspår gör bara att hon inte blir brakfavorit. Förlust känns långsökt.