Travolyckorna berör många

SPEL

Det händer mycket i spelvärlden.

Travtränarna är missnöjda med prispengarna, de svåra travolyckorna avlöser varandra, spelkrig mellan Svenska Spel och de utländska nätbolagen, pokerboomen knakar.

Mejlen strömmar in.

Fortsätt mejla åsikter och tips. Skriv egna listor och återberätta historier.

I min spalt kan de bli publicerade, om man vill.

Ett mejl om

travolyckorna kommer från Björn Borin: ”Travbanorna borde utrustas med en bana innanför tävlingsområdet, så att galopperande hästar på innerspår kan tas ur loppet den vägen istället för att störa andra. Vidare bör oregerlig häst betydligt oftare tas ur loppet redan efter första starten. Tillräckligt många gånger har vi sett oregerliga hästar i första försöket skapa oreda för andra i nästa, för att sedan nästan alltid galoppera bort sina chanser. Några gånger har vi det senaste året sett hästar på bland annat Valla kuta runt upp till sex varv med sulky utan kusk efter sig och som publik står man där med hjärtat i halsgropen och bara hoppas att hästen inte dyker ner i Bällstaån på innerplan. Det är naturligtvis jättegulligt med vatten, men det har inget på en hästkapplöpningsbana att göra. Det var inte så långt i från att Red Chili Pirat snavat i för ett tag sen.”

Jag jämförde Stig H Johansson

med IFK Göteborg. Pontus Gyllensten vill hellre jämföra kuskkollegan Örjan Kihlström med klubben: ”Försiktig, tar sällan chanser, defensiv strategi. Medgångsfans i hela landet. När det går mindre bra, många belackare. Vid framgång hyllad likt Michael Schumacher (Nybrink Sportbladet). Hoppas ofta på att andra ska göra/köra/gå bort sig så han kan profitera på andras misstag. Då skoningslös likt en Nilenkrokodil som fått smak på sitt byte.”

Apropå avstängda ATG-ombud

och att de får fem procent i provision på inlämnat spel skriver Patrik: ”Tror det har blivit ganska vanligt att ombud spelar på hästar som ska strykas. Snacka om lättförtjänta pengar, eftersom man inte riskerar att förlora. Till exempel spelades det 4 000 kronor vinnare på Ride Noss på Dagens Dubbel förra veckan. Det dröjde ett par timmar sedan ströks? hästen... Ombudet inkasserade 200 kronor för spelet.”

Nämnda travolyckorna berör

mycket. Angående att det i början ansågs larvigt att använda hjälm mejlar Matts: ”Apropå att bli utskrattad så blev det ungefär lika fult att använda joyridesulkyn som kom för ett par år sedan. Den är ju framtagen för att den skonar dåliga ryggar samt att den minskar luftmotståndet när det är kallt ute så att man slipper man kall luft mot bröstet, vilket är en av orsakerna till att personer med hjärtproblem kan dö under lopp. Sedan är den snabbare också.”

Många tror sig

bestämt veta vem jag är och det har till och med sagts i tv. Trist bara för den personen om mina åsikter överensstämmer med hans.