Duell? Knappast – spiken är given

SPEL

Victory Tilly mot Spring Ray i guld.

Duell att vänta? Positioner avgör?

Knappast, utgången är given, spiken solklar.

Nu blir han synad, upploppet blir långt.

Men innan stjärnmötet i V75-3 ska det köras två lopp den här jackpottomgången. V75-1 ser ut som ett svårt sprinterlopp för bronshästarna, alla mot alla, ingen utan chans. Först tänkte jag så. Men sen insåg jag att Vamos (13 %) bör ha bra chans, trots bakspåret. Det gick nämligen alldeles utmärkt när han drogs med samma läge näst senast. Då styrde Kolgjini till attack 1 100 kvar, dundrade fram i dödens 700 från mål, mosade allt och vann överlägset.

Och ni minns väl att hästen var lite av en hjälte i spets på V75 i lördags, fick en tryckare, blev het och höll ruskigt bra bakom Acclaim och Serrez les Corrdons. 1 640 meter är ett stort plus och eftersom Vamos alltid gör bra lopp friskar jag på med spik direkt.

Fynda i tvåan

V75-2 håller ganska låg klass och jag får skrällkänsla. Visst är Victor Cavallo och Melker Loss bra men det är inga överdjur och här går det att fynda. Mr Confident Leo (9 %) ser ut som en liten råtta men pinnar på med full spänst – glöm inte honom.

Travets Zlatan

Spring Ray mot Victory Tilly i V75-3. Vem som är bäst? Ha ha, är Zlatan bättre än Tomas Brolin? Okej, det där var överdrivet – men det är ju ändå lite åt det hållet: en före detta stjärna mot vår nya. Visst tar Victory Tilly spets men att han skulle kunna ta emot Spring Ray sista rundan känns långsökt. Enda chansen är att Björn Goop underskattar Victory Tilly och låter honom bestämma för länge. Men sen när har Björn Goop börjat köra för sent?

Bluff i V75-4?

Fjärde bjuder på ett gäng hyggliga ston där vinstchanserna knappast avspeglas av streckprocenten. Jag målar på och varnar för Bourbon Queen (9 %) som var fin när hon lekte sig runt banan i spets näst senast. Bluffar hem det här också?

Lås bland stona

Veckans lås hittas i V75-5 där Sanna Fame och Pulpa bör göra upp. Sanna var mycket bra senast efter en jobbig resa och Pulpa är en benhård dam med lite stampigt kallblodsstuk som körs av toppkusk.

Ligne Droite blir min chansspik i omgången. Stark, starkare, Ligne Droite. Han var omutlig i comebacken där han malde ner ett bra stayergäng och med det loppet i kroppen tror jag han fixar även det här – från dödens såklart.

I sista får ni bara inte glömma Ixias Winner (8 %). Han forsade förbi senast, har aldrig varit bättre. Och nu kör Erik Adielsson, det får duga.