Dundersuccé för Dumle i debuten

Vann storlopp i Frankrike - och en halv miljon: "Hästen är stentuff"

SPEL

Första franska starten slutade i dundersuccé för Dumle Loss.

Erik Adielsson körde det svenska stjärnskottet till seger och en prispeng på en halv miljon i storloppet Prix Marcel Laurent.

- Hästen är stentuff.

Jag tyckte att vi hade

kontroll redan i sista kurvan, säger Adielsson.

Foto: KANAL 75
MOT SEGERN Dumle Loss, med Erik Adielsson i sulkyn, besegrar Meaulnes du Corta på upploppet i det franska storloppet Prix Marcel Laurent. Dumles verksamhet i Frankrike kunde inte börjat bättre.

Storheter som Meaulnes du Corta och Mara Bourbon fick ge sig för Joakim Wallins stjärntravare, som sprang hem motsvarande en halv miljon kronor på Vincennes i går eftermiddag.

Dumle Loss gick i tredjespår de första 1 000 meterna, men kom förbi utvändigt om ledaren Meaulnes du Corta runt den sista kurvan sen Adielsson ryckt tussarna ur hästens öron.

- Jag ville inte bråka för mycket med honom och ge mig in i något positionskrig de första 500 metrarna. Hästen hade lite problem i nedförsbacken, mest för att han aldrig sprungit i nedförsbacke tidigare, säger Adielsson till Kanal75.

Prix d"Amerique nästa?

Första starten på fransk mark slutade alltså med en storstilad seger. Vinnartiden blev 1.13,0 över distansen 2 100 meter med bilstart. Resultatet gör att det är svårt att undvika spekulationer om Dumle Loss chanser i Prix d"Amerique.

- Distansen som sådan har han inga problem med. Men det är långt kvar dit och jag vill inte spekulera i det just nu, säger Erik Adielsson.

Dumle Loss gav åtta gånger pengarna i vinnar-odds. Förutom Dumle deltog sex svenskfödda hästar, bäst placerad blev Per Lennartssons Order By Fax på en sjundeplats.

Jorma Kontio tog täten i loppets inledning med Opal Viking, men galopperade bort sig kort efter start och diskades.

Segern var också Erik Adielssons första på klassiska Vincennes.

David Tanentsapf

ARTIKELN HANDLAR OM