Ludde har flera bra chanser

SPEL

Lutfi Kolgjinis fransman Joel James skrällde till 15 gånger pengarna på Vincennes i går.

Så mycket lär inte någon av hans hästar ge på toton i dag.

Joel James montéseger, med Franck Nivard på ryggen, var värd 35?000 euro och vinnartiden skrevs till 1.13,8/2?175 meter. Joel James är en av totalt tio hästar som Ludde har uppstallad i Frankrike.

Men han har ju även hästar på hemma­plan. Här ger han sin syn på kvällens uppsittningar.

V5-1, 7 Ron Keeper:

– Var gått gåendes senast på V75 när jag drog ned det norska huvudlaget men då han inte haft det på runt sju, åtta månader blev han lite stressad och i accelerationen bröt han nedåt i banan. Han kan inte lastas för den incidenten utan det får jag själv ta på mig. Allt är bra med honom och då han är hur stark som helst tycker jag att han ska ses med bra segerchans.

V5-3, 1 Turnaround:

– Kändes underbar senast i uppvärmningen men jag valde ändå att lätta honom till loppet vilket blev lite för bra. Nu återgår vi till den gamla balansen och även om han inte är helt stabil räknar jag med att han sköter sig. Felfri tror jag inte att de rör honom.

V5-4, 5 Lecobell:

– Gjorde första starten för mig senast men jag tyckte bara att han var sådär i sin prestation. Han känns bra i träning och jag tror fortfarande att det finns mer för honom att hämta på tävlingsbanan. Till denna start sätter jag på honom ett norskt huvudlag.

V5-5, 12 Face of Speed:

– Var blek senast men det visade sig efteråt att han hade en infektion i kroppen. Nu är allt bra igen men någon toppform har han inte, den tänkte jag skulle komma i slutet av december då han har ett fint lopp nere i Rom. Det blir ett par lätta skor denna gång men han har gått toppinsatser även med skor. Vad läget beträffar tycker jag att han gör starka insatser även från köposition.

Lopp 2, 3 Glide Kronos, (utanför V5):

– Allt är bara bra med honom, det rör sig om en riktigt talangfull häst och även om risken för orutin alltid finns där så räknar jag med full utdelning, säger Lutfi Kolgjini.

Daniel Larsson