Ribston kan bryta trenden

Jägersro tisdag kväll

SPEL

Nioårige Ribston lär säkert bli stor favorit i den inledande avdelningen.

I början av september vann han silverdivisionen på Åby och uppgiften i?kväll ser mycket passande ut.

En hake är dock att han inte startat sedan den 11 oktober.

– Vi hade toppat formen inför V75-starten på Åby men i loppet efter på Jägersro kändes han inte lika fin och vi lät honom därför få en liten tävlingspaus.Träningsmässigt har han tills för två veckor sedan känts lysande och i ett långjobb för ett tag sedan inne på Jägersro kändes han bättre än vanligt, säger Peter Lundell som är ena hälften i teamet Lundell.

– Problemet är bara att sedan kom snövädret och de två senaste veckorna har det inte gått att träna som vi önskat, bland annat så har vi fått stå över ett inplanerat snabbjobb inne på Jägersro i förra veckan. Risken finns alltså att han inte är i någon toppform men vi hoppas att han kompenserar det genom att han är fräsch och löpsugen, han brukar nämligen alltid göra bra i från sig efter tävlingspaus.

Ännu ingen seger

– Ribston kommer denna gång att tävla med skor men vi anser inte att det har någon avgörande betydelse och med tanke på att uppgiften ser mycket passande ut bör han vinna detta. Jag tycker att det skulle vara en klar besvikelse annars, säger Peter Lundell.

Ännu ingen seger

Statistiskt sett så ligger Ribston dock dåligt till.

Sex gånger under 2005 har han startat med skor och ingen av loppen har slutat med seger.

Bryter han i kväll den negativa trenden eller är han en favorit i fara?

Daniel Larsson