Så lyckades de bli miljonärer...

SPEL

Högvinsterna har avlöst varandra.

I många av fallen är det storspelare som har lyckats räkna hem pengarna.

Det är intressant och lärorikt att kolla hur de har gått till väga.

På nyårsafton var det tre system, två av samma person, som prickade rätt på V75 i Örebro. Sju rätt gav fina 6,4 miljoner kronor.

De båda vinnarna är välkända storspelare.

Gemensamt för de båda är också att de spelade det så kallade ”jokersystemet”, vilket är en system med reducerat antal rader utskrivna på flera kuponger.

Den ena är 63 år, bor tre mil utanför Malmö och spelade hos Spelkompaniet inne i Malmö. Han fick sju rätt på två av kupongerna – en på 240 kronor och en på över 1 000 kronor – och vann totalt 14,2 miljoner kronor. 63-åringen spelade för ett V75-bolag där han fick tio procent av vinsten. Bolaget har vunnit en hel del genom åren, men det här var den klart största vinsten.

Den andra vinnaren har gått ut i media. Det är Anders Hellberg, 48, som driver en Icabutik i Visby och lämnade in sitt spel hos Spelbutiken i Visby. Hellberg var ensam om vinsten och fick 7,5 miljoner kronor på kontot. Det här jokersystemet var på 3 350 kronor utskrivet på åtta kuponger. På 30 års travspelande har gotlänningen tidigare fått in fyra vinster mellan 485 000 och 585 000 kronor, dessutom var han delägare i hästen La Suede som tjänade över 800 000 kronor.

Båda vinnarna hade lite tur när Idaholmens Kenzo blev struken och de fick in Blue Moon Stallion som reserv i den andra avdelningen.

Stora system och erfarenhet lönar sig ofta på trav, inte för att jag rekommenderar att spela bort pengar man inte har råd att vara utan. Ett bra och välanvänt knep för ha råd med ett större system är att spela tillsammans med andra.

Svenska Spel fixade 291 miljonärer runt om i landet under 2005. Flest lyckliga var från Västergötland – 61 stycken.

Mest uppmärksammad som nybliven miljonär blev ”Lotto-Erik”. En arbetslös 36-åring som tog hem Drömvinsten på nästan 123 miljoner kronor med Lotto och Joker inlämnat hos Signalen Hemköp i Visby. Ingen missade väl knappast hur han firade med falukorv och läsk.

”Lotto-Erik” rapporteras fortsätta leva sitt vanliga liv i Visby. Förutom att han har rejäla möjligheter att uppfylla en hel del drömmar.

Mister X ([email protected])