Spika Rado – har aldrig varit bättre

Micke Nybrink: Liret går före sporten

SPEL

Inte en enda storstjärna är på besök i Eskilstuna i morgon.

I alla fall inte fyrbenta.

Men vem bryr sig när det finns en klaring i sjätte och ett friskt drag i fjärde.

Liret går före sporten – så är det för mig.

Tequilaracing Rose (V75-1) är omgångens största favorit och rent statistiskt brukar man kunna säga att såna vinner varannan gång, lite drygt. Jag undrar om Tequila inte sänker snittet. Med all respekt för Stig H som tränare och Adielsson som kusk – hästen måste ju vara i form också, och det var det länge sen han var.

Senast i och för sig godkänd från dödens på V64 men den prestationen gör honom inte till berättigad brakfavorit.

Risk för torsk

Risken finns i och för sig att de andra lägger sig när Adielsson går ”all in” och kör mot spets. Det blir inget lopp, konstellationen Adielsson + Stig H + 1,50 på toton gör att alla andra skiter på sig och kör om andrapriset. Vi får se.

Jag tycker ändå chansen finns att det blir torsk och garderar rikligt.

I V75-2 spikar jag Information Center. Senast lirade jag henne i ett V75-lopp och då avslutade hon fruktansvärt efter en tidig galopp och en resa i kön. Bäst är hon bakifrån och det förutsätter jag att Jörgen Sjunnesson noterade senast.

Smyg med och blås till, det är ganska enkelt när man kör en Ferrari.

Guld borde den här veckan kallas för ”Vi som inte duger på sommaren”.

Det åderlåtna svenska snabbloppsgänget gör upp och Lukas Lupin är solklar favorit. Spets och slut? Så kan det vara men täta starter (äsch, vanlig finsk matchning, som Lähdekorpi säger) gör att jag tvekar. Roliga rysaren måste förstås vara Johhny Walker Brew (6 %) som flög fram efter galopp senast.

Bra chans

Andromeda Goal (26 %) i V75-4 är omgångens roligaste drag, jag chansspikar henne. Hon gick mycket bra senast efter en ganska snäll styrning, i alla fall för att vara signerad Kontio, och över mållinjen såg hästen ut som om hon skulle kunna kuta ytterligare ett par varv. Bra chans från drömläge.

Västerbo Zoofine är en sund favorit i femte, hon är förbannat fin. Men jag gillar

även Staro Yardbird (17 %), en riktig drasut som möjligen brakar till front och väl där älgar undan.

Dagens bästa spik måste vara Rado i V75-6. Han var otäckt fin när han försvann till vinst från spets senast, har aldrig sett honom bättre, och då ska ni veta att han är ännu vassare bakifrån, som det blir nu. Den här känns klar.

Vem som vinner sista? Bra fråga – jag passar på den och tar alla.

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM