Stig H:s hästar går som tåget

Micke Nybrink: Sjunnesson missade det...

SPEL

Vem som vinner V75-ligan i år står väl i 1,80 och då menar jag inte Örjan Kihlström.

– Stig H har lärt mig en del trix den senaste tiden, saker jag inte hade en aning om, berättade Erik Adielsson efter lördagens V75-dubbel.

Omgången i Eskilstuna inleddes med ett händelsefattigt lopp där dagens största favorit (75 %) Tequilaracing Rose pep till spets, fick sänka farten till kriminellt låga 1.18 första 1?000 och gled ifrån på tomgång över upploppet. Femåringen tar lika långa steg som Christian Olsson (tresteg), tränas av Stig H och kördes av Erik Adielsson

– Ja, han lekte sig till vinst. Vi kommer ha ruggigt mycket skoj tillsammans, jag och Stig H, log en extremt nöjd, nästan lyrisk Adielsson i vinnarcirkeln.

Adielsson och Johansson följde upp med en pinne till när Ymers Diamant krossade motståndet från tredje ytter i V75-5.

Hästen var bara bäst och Stig H:s uttalande om att hästarna är kraftigt uppåt nu är inget svammel.

Vad gjorde Sjunnesson?

I V75-2 vet jag inte om Jörgen Sjunnesson satt och sov 1?000 kvar bakom favoriten Information Center, eller om han inte litade på sin häst? Han var i alla fall inte alls med när tåget gick och sen hjälpte det föga med 1.12 sista 500 när luckan kom 300 kvar från kön. Segern istället till Global Glory och Olle Goop, numera i grön dress, som slank undan i spets.

Lukas Lupin vann en billig gulddivision från spets men var ändå vass efter en hård öppning, 1.09 första 500. Hästen gick med halvstängt huvudlag för första gången och var som en pil den första biten.

Mitt stora drag, Andromeda Goal, såg smått klar ut när hon plötsligt galopperade utvändigt ledaren 350 kvar i V75-4.

Nu spelade det inte mig någon större roll då jag, uppenbart dum i huvet, garderade både Tequilaracing Rose och ­Lukas Lupin.

Vinst i stället för femprocentaren Aquarelle Elegance, snyggt framskickad från tredje invändigt av Håkan Eriksson.

Rado största floppen

Rado spikade jag i V75-6 men han var lördagens stora flopp, rent ruskigt urusel från andra ytter. Då vann såklart Acclaim som flög förbi över upploppet efter en resa i fjärde ytter. Därmed tog hemmatränaren Håkan Eriksson en dubbel och även han har form på hela stallet.

I sista hade jag i alla fall rätt! Hade helgarderat och fick med andrahandaren Galaxy Speed som vann ett fult lopp efter stark spurt.

Micke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM