Sirocco Cane kvällens tips

SPEL

V75 på Jägersro på lördag och det var naturligtvis inte helt lätt att få ihop fulla startfält till kvällens V65-tävlingar.

Faktum är att fem av sex V65-lopp inte är fulla utan det finns plats för fler hästar.

– Loppen i kväll håller väl inte den högsta kvaliteten men är öppna och spelvänliga. Det kan bli bra pengar för den som finner sex rätt, säger banans sportchef Mats Ahlkvist.

Bra sport blir det däremot på lördag och Mats Ahlkvist är riktigt nöjd med helgens program.

I kvällens omgång på Jägersro är V3-spelet flyttat till loppen 4–6.

– Faktiskt inte vår ide. Det var ATG som klev in och tyckte att med bara nio lopp så skulle två av V3-loppen inkluderas i Dagens Dubbel och det hade kanske inte varit helt lyckat, berättar Mats som har en nyhet att komma med till helgen.

– Vi har monterat upp två tavlor på banan, en vid mål och en drygt 500 kvar. På dem får de aktiva information om vilka tidsangivelser som gäller, men även mellantider i loppen och sedan anges också vilka hästar som är diskade. Det är en förbättring som jag tror kommer underlätta en del.

Aldrig förlorat i den positionen

Enda loppet som i kväll blev fullt är handicapen och här kan vi ha ett drag att bjuda på.

För visst känns Sirocco Cane mycket intressant.

– Jag tycker att står inför en vettig uppgift. Jag tror att det är 50/50 att vi kan hålla ledningen och skulle vi lyckas så är det ett klart plus. Han har nämligen aldrig förlorat i den positionen, säger Thomas Jonsson.

Sirocco Canes senste seger togs 8 januari 2003, kan det vara tid i kväll?

Daniel Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM