Fotbollstrion åkte ut snabbt

SPEL

European Poker Tour var på besök i Köpenhamn i helgen.

Det är så nära en så här stor tävling kommer vårt land.

På plats fanns många kändisar av olika slag.

När idrottskarriären är slut kan man fortfarande finna tävlingsmomentet och de stora pengarna i poker.

Två av de mest seriösa och framgångsrika exemplen på idrottsmän som satsar på poker är fotbollsspelaren Hans Eskilsson och snowboardstjärnan Ingemar Backman. Båda spelade EPT i Köpenhamn.

Apropå fotbollsspelare fanns även gänget Tomas Brolin, Stig Töfting och Jan Mölby på plats.

Töfting och Mölby på varsitt håll hade båda ett hov av kompisar och media.

Brollan höll sig mer för sig själv och umgicks mest med polaren Eskilsson.

Gemensamt för fotbollstrion Brolin, Töfting och Mölby var att ingen visade någon större talang i poker och att alla åkte ut i ett tidigt skede ur flermiljonersturneringen.

Brolin uttalade sig för Poker Magazine: ”Jag tror inte att jag har de rätta kvaliteterna för att bli riktigt bra på poker. Jag är här i Danmark för att ha trevligt och för att lära mig lite mer om spelet. Jag har fått en sponsrad plats till tävlingen och jag behöver därför inte känna någon större press. Förmodligen hade jag inte spelat tävlingen för egna pengar.”

Stjärnor som har

blivit kända tack vare sitt pokerspel var också med i turneringen. Som till exempel världsmästarna Joe Hachem och Chris Moneymaker.

Hachem kom flygande direkt från Aussie Millions och hade lite svårt med tidsomställningen. Mellan varje mediaintervju somnade han till i soffan.

Moneymaker visade upp en ganska amerikansk personlighet. Det var för kallt i Köpenhamn, han stannade på rummet och spelade nätpoker och kollade på film. Av Skandinavien såg och lärde Chris ingenting.