Kari nöjd men ändå inte nöjd

SPEL

Kari Lähdekorpi hade ett strålande år i fjol.

Hans bästa någonsin med drygt 28 miljoner kronor inkört till hästägarna.

Ändå är han som vanligt inte helt nöjd.

– Jag är nöjd med de inkörda pengarna men faktum är att det hade kunnat gå betydligt bättre. I två år hade vi varit förskonade från infektioner men över sommaren hade problem med olika sjukdomar, säger Kari till Sportbladet.

– Ser man till helheten så är det givetvis ändå mycket bra att bara köra in en miljon mindre än självaste Stig H Johansson, fortsätter han.

Svårbedömd Ufo Sund

I kväll selar stallet ut fyra hästar inom V65:

V65-1, nr 5 Doxology Movie

– Han fastnade med mycket sparat i trosdags och känns fortsatt fin i träningen efter det. Jag hoppas han slipper ”dödens” då är han inte sämre än någon annan här.

V65-2, nr 1 Ufo Sund

– Han gör första starten för oss här och känns helt okej i träningen utan att direkt glänsa. Läget är intressant men han är något svårbedömd.

V65-4, nr 11 Evita Pil

– Hon har haft problem med sina ben och håller ingen toppform för dagen. Hon är mycket kapabel för klassen och kan inte räknas bort helt även om det lär behövas något lopp i kroppen innan hon är som bäst.

V65-5, nr 5 Taurus Sund

– Han är bra i grunden och hade bara gått ett jobb innan den förra starten. Det känns att han har gått framåt formmässigt med den genomköraren och han kan dyka upp i striden, avslutar Kari Lähdekorpi.

Lars Ågren