Borups Hero lyste upp kvällen

SPEL

Fyraårige Tap In-sonen Borups Hero lyste upp en mörk och kall vinterkväll.

Efter en resa i ­fjärde ytter vann han lätt via 1.12,6 sista 800 och även om hans ­beteende ännu är aningen oslipat såg han inte maxad ut över målgången.

Hästen tränas av amatören Linda Swanberg som assisteras av sambon Jesper Svensson. Jesper som till vardags är lärling hos Hans Adielsson men säkert inte länge till. Han är nämligen en av tre som Jägersro rekommenderat till proffstränarkursen på Wången. Att en dag bli egen tränare och få prova sina vingar mot eliten drömmer dagligen de flesta lärlingar om.

Många är kallade, få är utvalda och ännu färre är de som kommer att lyckas.

Det är tufft och det blir bara hårdare för varje år som går.

Jesper får på kursen sällskap från Jägersro av Sofie Svedin och Ronny Palm. Vi önskar dem lycka till i sin jakt på en plats i rampljuset.

Folktomt

Det tävlas flitigt på Jägersro och med V75 på lördag hade kvällens tävlingar hade lite av mellandagskaraktär. Lägg till svåra yttre förutsättningar och inget riksspel – inte konstigt att publiksiffran stannade vid blyga 1?322 personer.

Två andra lärlingar som det går bra för är Niklas Lindblad och Jenny Karlsson. 29-åriga Jenny som i år redan hunnit med sex segrar fick i montéloppet nöja sig med en tredjeplats men för Niklas gick det bättre.

Han vann säkert med fyraårige King of Mystic som hittade till sin favoritposition.

– Finns inte mycket att välja på, han bjuder bara till i spets och när han nu var ute över rätt distans blev segern säker.

Hur bra är han?

– När värmen kommer räknar jag med att han smyger ned på tider runt 1.13, sa Niklas.

Hästar att ta med sig till nästa gång från gårdagskvällen är:

Elsanto Diamant som visade 1.14 i 1?900 meter efter startfel;

Max Sigel som gjorde första starten efter lång frånvaro och sprang 1.14,3 i dödens;

Borups Hero som var förstarankad i Sportbladet. Han vinner fler lopp.

Daniel Larsson