Tro inte på strecklistan

SPEL

Mantorp med jackpott och V75-finaler – sport och spel i toppklass.

Lättlösta lopp?

Glöm det, omgången är vidöppen och strecklistan svår att tro på.

Kanonhästar som fallit i glömska hittas i nästan alla lopp.

I V75-1 möts de bästa stona över 1 640 meter och det normala är att gissa på ledaren, Starlight alltså. Hon vek dock ner sig senast och det är inte självklart att hon bombar till spets igen med Balett Amok innanför – det kan i alla fall kosta.

Jag är inne på att det blir en spurtvinnare och Caprice Hörda (19 %) med lopp i kropp är förstås glödhet. Även Alexia Ås (32 %) gör en högintressant årsdebut, Walmanns ston ser ut att ha käkat taggtråd och björnkött hela vintern.

Roligast på strecken är dock Dame East som minst streckad med sex procent. Hon är ungefär lika bra som alla andra. Snacka om skruvat. <(B>

Stark spik

Bästa spiken, det finns inga stenklara i morgon, utnämner jag Tequilaracing Rose till. Han är bara ute i bronsfinalen och har inte på långa vägar nått taket. Hästen har pustat en månad och läkt ut sina såriga (?) karleder och räkna med att Stig H presenterar en häst i toppskick. Vinstchansen bör vara åtminstone 50-procentig och det duger för mig.

Chansning i guld

I Gulddivisionen, V75-3, går de flesta på Hot Shot Knick, han har ju inte gått att stoppa hittills sedan han kom till Lähdekorpi. Jag har dock inte den rätta känslan den här gången, var ska han hamna? I dödens på Bean Streep? Nej, här chansar jag hejdlöst och singlar General du Lupin. Senast körde Kihlström bort honom när han lät Hot Tub få smita undan på speed. Med tempo blåser det bara till nu. Annars kan det bli tidig attack mot dödens och kross. Men inget mellanting nu, Örjan, snälla. Jag har spikat dig. Kör.

Två i fyra

Jag fortsätter skjuta från höften i V75-4 där jag är inne på att Canpanj (11 %) blåser till spets och stannar där in i mål. Om inte så hoppas jag att Nilas Gene (28 %) hittar ner i banan, han kan vara loppets bästa häst; två streck alltså.

V75-5 bjuder på fynd som Finish First (4 %) och Rite on Dirt (5 %). Både är i dunderform.

Acclaim eller Gift to Europe i V75-6? Tror inte det är så enkelt. Det kan bli vingel för Acclaim på grund av läget och Gift to Europe brukar det strula för ibland. Lassiter (13 %) leder länge och Roger Hornline (7 %) kan spurta.

Fem streck rekommenderas i sista. Roligast? Digger Ducan (9 %) såklart, åter med Per Nordström och livsfarlig.