Avslöjande i klass med Johnson och Mühlegg

SPEL

Eländes elände.

Jag de Bellouet var dopad när han vann Prix d’Amerique.

Olyckskorparna som kraxade hade rätt.

Jag som inte ville tro det värsta.

I går slog bomben ner, vinnaren i Prix d’Amerique, världens bästa häst, Jag de Bellouet, var dopad när han krossade sina motståndare i bästa Johan Mühlegg- och Ben Johnson-stil.

Skandalen är fullt i klass med de två ovanämnda fuskarna. Travsporten knäar, den behöver inte mer skit efter veckan med djurmisshandeln.

Nu är det svårt att säga vad som egentligen har hänt men det känns ändå olustigt och många säger säkert ”vad var det jag sa”.

Jag de Bellouets säsong var nämligen ett enda stort fiasko, fram till veckan före Prix d’Amerique då han, plötsligt, hittade formen och fräschören och vann Prix du Cornulier, världens största montélopp (travridning).

Många skeptiska

Redan då gick snacket – hur fan hade de fått ordning på den ”skadskjutne” monstertravaren? Många var skeptiska, såväl hästfolk som journalister. Det spekulerades överallt, elaka rykten florerade.

En vecka senare vann han Prix d’Amerique, han skåpade ut motståndet i urstark stil. Men här hemma i Sverige tilltog skepsisen. Bilder på Jaggens sönderstuckna (!) bakdel publicerades och misstankarna underblåstes förstås.

Jag ställde mig ändå utanför och försvarade till och med hästen och tränare Christophe Gallier. Känner mig ganska dum nu.

Nu sägs dopningen vara en olyckshändelse. Det otillåtna medlet har hästen fått i sig via ett C-vitaminpreparat. Känner ni igen storyn?? Skulden faller på ett franskt laboratorium som av misstag ska ha blandat in tolfenaminsyra i sina vitaminer.

Mörkläggning av det franska travförbundet eller rena rama sanningen? Det är frågan.