Tarzan vinner alltid till slut

SPEL

– Det känns overkligt.

Tarzan och Giganten reste sig och slog tillbaka Kannibalen och Slaktaren.

Visst låter det som en serietidning.

Tarzan vinner alltid i slutändan. Det vet alla.

Sanningen gäller inom trav också.

Stefan ”Tarzan” Melander är en travtränare som har haft flyt i karriären.

Den här Tarzans häst för närvarande heter Gigant Neo. Tillsammans vann de Prix d’Amerique, världens största travlopp.

Jag de Bellouet, kallad ”Le cannibal” för sitt sätt att äta upp sina moståndare i loppen, och tränaren Christophe Gallier, före detta slaktare, blev diskade för dopning.

Rykterna och spekulationerna

om vad som hänt med Jag de Bellouet är många. Facktidningarna försöker, men lyckas inte ge några begripliga svar på varför och med vilket syfte till sina ”fakta”.

Unibet betalar tillbaka

pengar spelade på Gigant Neo som vinnare i Pd’A. Det handlar om 100 000-tals kronor.

Grundaren Anders Ström har säkert råd.

Ström köpte för en del av sin förmögenhet en andel på 25 procent på Gigant Neo. Efter det har hästen sprungit in sex miljoner kronor i prispengar på segern i Prix d’Amerique och andraplatsen i Prix de France.

Han har känsla för affärer.

Fem system hade

alla rätt på helgens jackpottomgång på V75. Det belönades med

9 347 636 kronor för sju rätt per system.

Mest imponerande var kupongen som lämnades in i Huddinge. Den var på sju kronor med fem spikar.

På Wieselgrenplatsens Spel & Tobak i Göteborg såldes ett av systemen som andelsspel. Tolv personer fick 851 525 kronor vardera. Spikarna Suzanne och Lassiter känns verkligen som om man hade kört loppen och omgången i badkaret på rätt sätt.

TV4 visade nyligen

hur Micke Nybrink körde lopp i badkaret. Jag skulle gärna vilja se hur loppen körs vid matbordet ibland också.

Att en tränare har flera hästar i samma lopp tycker jag oftast inte känns så konstigt – det är normalt sett olika ägare till de startande.

Däremot känns det märkligare när Björn och Olle Goop startar i samma lopp, och Björn som catchdriver kör mot det egna stallet. Eller när Erik Adielsson är kusk åt Stig H Johansson och tävlar mot pappa Hans hästar. Det är vid de tillfällena jag skulle vilja vara med vid matbordet.

Oddsras har det

varit hos Svenska Spel. När oddssättaren Henrik Modén satte nivåerna på slutsegraren i Melodifestivalen gick det att spela Carola till sex gånger pengarna. Nu är oddset nere på 1,10.

Ladbrokes däremot har gett upp. De börjar betala ut vinsterna för Carola som segrare. För att skydda företaget enligt vd:n Douglas Roos. Istället kan man spela på vilket bidrag som får den högintressanta (obs! ironi) andraplatsen.