Dubbel för Lähdekorpi och Goop

Jewish Banker tog säker seger i Gulddivisionen

SPEL

Halmstad (TT)

Halmstad-tränaren Kari Lähdekorpi vinner flest lopp i V75 – och kusken Björn Goop fortsätter att dra ifrån i kuskligan.

På lördagen blev det nya framgångar för duon då båda tog en dubbel.

Jewish Banker fortsätter sin marsch mot eliten och tog en väntad seger i Guldspecialen men det var ändå dramatik med i bilden.

Det blev nämligen fyra omstarter innan fältet kom iväg och det var knappast bra för hästarna. Jewish Banker har före han kom till Kari Lähdekorpi varit ivrig men han skötte sig fint varje gång.

– Det är klart att det oroar med så många omstarter men han var lugn och helt enkelt den bästa hästen i loppet, sade Björn Goop.

Jewish Banker tog över ledningen på slutvarvet och gick undan till en bekväm seger på upploppet och favoritspelarna var aldrig riktigt illa ute. Det blev förresten nära storslam för Lähdekorpi som bara i det loppet hade ettan, tvåan och fyra i mål. Det innebar 287500 kronor i ett enda lopp för den mycket framgångsrike Halmstad-tränaren.

– Det var mycket nervöst med Jewish Banker, en häst som är så stor favorit och så blir det många omstarter. Men både hästen och Björn Goop löste sitt jobb bra, sade Kari Lähdekorpi.

Kari Lähdekorpi kunde räkna in en dubbel på V75 genom Sea Striker som ledde Bronsdivisionens försök hela vägen för Thomas Uhrberg.

Imponerande

Björn Goop inledde V75-spelet med Nicolas Cake, som förra helgen vann en final i Klass 3. Nu var det ett försök i ett två klasser högre lopp och sämsta spåret men det spelade ingen roll för Halmstad-hästen, som tränas av Stefan Persson.

Jewish Banker och Gift to Europe var de två största favoriterna i omgången och både vann –den sistnämnde fick en enkel väg till en ny V75-seger. Gift to Europe fick enkelt ta hand om spetsen och sedan var det spel mot ett mål i Silverdivisionen.

– Jag ville ta det säkert från start då han var lite het. Sedan löste det sig bra och han fortsätter att övertyga. Han hade krafter kvar och gjorde ett bra dagsverke, han var laddad av de täta starterna. Nu får vi ladda om och starta om ett par veckor, sade Torbjörn Näslund.

40-oddsare

Omgången blev inte direkt svårfångad så när som vinnaren i den lägsta klassen. Anders Christiansson har skrällt förr inom V75 och Åby-tränaren slog nu till med Gullric, som fick ett fint lopp och tackade för det. 40-oddsaren rensade rejält bland kupongerna.

– Jag har hela tiden hållit hästen som bra för sin klass. Nu löste det sig perfekt, sade skrällkusken.

Örjan Kihlström håller sig också väl framme i V75-kuskligan och han tog hem ett Stolopp med Västerbo Zoofine, som helt enkelt var bäst i sitt lopp.

En annan segervan kusk Åke Svanstedt tog också för sig med en flytseger bakom Västerbovivinnare, som vann från fjärde invändigt.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM