Segermaskinen

Här vinner Björn Goop 22:a dagen i rad

SPEL

Sätt upp vinterns hetaste kusk på några av vinterns hetaste hästar och det kan bara sluta på ett sätt.

Björn Goop, 22, vann givetvis med både Nicolas Cake, 3, och Jewish Banker, 3, när V75 avgjordes i Halmstad i går.

Foto: KANAL 75
SÄKER SEGER Jewish Banker var omgångens största favorit på V75 och tillsammans med Björn Goop blev det förstås seger. Nu har Goop 41:a segrar på de senaste 22 dagarna!

Siffrorna i ingressen har inget med ålder att göra – det anger längden på segersviter.

Och den längsta av dem alla har alltså unge Goop (han är 30 år, för den som undrar) själv byggt upp. I och med lördagens triumfer har han nu vunnit lopp 22 dagar i rad.

– Men den sviten spricker nog vilken dag som helst, säger Björn Goop.

Massor av chanser

Fast det är mer hans omtalade skrockfullhet än förnuftet som talar. Det tvingas han själv erkänna när han går igenom sina styrningar de närmaste dagarna och kan konstatera att det vimlar av segerchanser.

– Stenåsens Winny och Holmapojken har båda vettiga chanser på V65 i Årjäng i dag. Och det ser bra ut även de kommande dagarna, men någon gång måste jag köra blankt, spår han (skrockfullt...) och menar att han fortsätter som förut, med att ”kämpa på”.

Du behöver bara kämpa på i 27 dagar till, fram till den 14 april – för den dagen spricker väl knappast segersviten?

– Du tänker på att Conny Nobell gör årsdebut då. Nej, det vore något det, att få hålla sviten fram till dess. Visst hoppas jag starkt på att få vinna lopp den dagen, Conny känns i alla fall jättefin i träningen.

Säg några ord också om lördagens segerhästar. Inga dåliga djur de heller?

– Verkligen inte, Nicolas Cake är fyra år och jag tror att han kan vara med och kriga på allvar mot de bästa i kullen framöver. Jewish Banker kliver upp i gulddivisionen inom kort och kommer att hävda sig väl där, säger Björn Goop.

41 segrar på 22 dagar – här är Goops fantastiska svit:

Per Nicklasson ([email protected])