Veckans tokspik heter Lajos Ufo

SPEL

Järvsöfaks vinner, trots innerspår bakom bilen – Persson brukar ju inte sitta fast?

Och så har jag hittat två spikar till – en given och ett skott från höften.

Som vanligt på V75 gäller det att våga för att vinna.

Lugdunum debuterar på V75 i morgon, i V75-1 kommer Åke Lindbloms styrkefenomen ut och eftersom distansen är 2?640 meter kan det vara så enkelt att det är synd om de andra som tvingas möta honom. Lugdunum (Lyon under romartiden) har för vana att ånga på hela vägen och aldrig bli trött, han är en stor profil redan nu och kan bli ännu större.

Som en ny häst

Men ännu är han inte att lita på och han skulle kunna bli överrumplad på speed av det här vassa gänget, såvida han inte kört skiten ur dem före upploppet.

Mitt rysardrag är Toy Ball (12 %) som sett ut som en ny häst i de två senaste starterna. Näst senast var han ruskigt bra när han försvann i spets och senast exploderade han över upploppet efter en köresa, 1.11,5 sista 500 visade klockan och då gick han som fortast över mål.

Slipper Nicolas Cake nu

I V75-2 får vi se två hästar som kan gå långt. De ene, Colombian Necktie, är inte alls betrodd (19 %) så honom ska vi smyga med lite. Senast var han otäckt fin i spets på Mantorp, det är sällan man ser någon vinna så lätt: när han passerade mål såg det ut ungefär som om han gjorde en provstart.

Nilas Gene (42 %) är också en jättebra häst för klassen som gör allt rätt, senast var han plusbetonad tvåa bakom Nicolas Cake (ingen lus) i en V75-final och enligt Leif Witasp kommer han vara ännu bättre nu. Två streck räcker och blir över.

Guldloppet är rena getingboet och jag vågar inte tro på någon. Men Acclaim (23 %) med en smygare på hemmaplan känns intressant, spurta kan han ju, milt uttryckt.

Bära eller brista

Tokspiken dyker upp i lärlingsloppet, V75-4. Lajos Ufo (14 %) har visat kanonform i de tre senaste starterna och körs av en landets bästa lärlingar, Tony Wallin. Näst senast flög hästen fram över upploppet som tvåa och senast var det en enkel match från spets. Givetvis är det inte stenklart men bra chans är inte fel ord – så det får bära eller brista.

Persson bryter sig ut

Järvsöfaks mot Moe Odin i V75-5. Jag vet hur det brukar sluta och är inte särskilt brydd över läget för Faksens del. Handlingskraftige Persson sitter sällan fast – spiken är given.

Såg ni hur bra Roger Hornline (46 %) var senast på V75? Han fick tugga i tredjespår utan rygg sista 700 och höll strålande som fyra där Lassiter vann före Gift to Europe. Motståndet är klassen sämre nu och han vänder ut och in på allt. Spik.

Sista är omöjligt, om nu inte mitt skrälldrag, Go On Pale (9 %), vinner. Att han bara tjänat 275?000 kronor är svårt att fatta.

ARTIKELN HANDLAR OM