Takter vinnare i comebacken

– Jag är glad att ha fått chansen

SPEL

Efter knivdåd, rättegångar och personliga problem är Johnny Takter tillbaka.

Det blev seger direkt i comebacken för stjärnkusken.

Johnny Takter har några turbulenta år bakom sig.

Den 48-årige travkusken råkade ut för två uppmärksammade misshandelsfall som ledde till rättegång. I det ena fallet fick gärningsmannen två års fängelse för att ha knivskurit Johnny med en machete.

Psykiskt dåligt

Efter den andra incidenten mådde Johnny så psykiskt dåligt att han tog ett uppehåll i travkarriären på obestämd tid.

I går var Johnny tillbaka i tävlingssulkyn efter 15 månaders frånvaro. Comebacken ägde rum Charlottenlund utanför Köpenhamn.

På två uppsittningar blev det en seger och en tredjeplats. När Lapponia Knick var först över mållinjen var det Johnny Takters första seger sedan dagen före julafton 2004.

Jägers i morgon

– Det är skönt att vara tillbaka. Även om det känns lite som att sitta på avbytarbänken, men jag hoppas snart vara med i matchen fullt ut igen, säger Johnny.

I morgon är det återkomst på hemmabanan Jägersro där han kör fyra hästar. På torsdag starar Johnny i ett Triolopp på samma bana.

Det var kompisen Erik Adielsson som fick Johnny Takter att börja jobba igen hos sin pappa Hans Adielsson. Där har Johnny känt sig för med fortkörningar under en tid.

– Jag är tacksam för att ha fått chansen. Jag hoppas att så småningom kunna börja med en egen träningsrörelse igen, säger Johnny.

Han är en av Sveriges mest meriterade inom travet. Hittills har det blivit drygt 1 700 segrar

Här är de största profilerna i travfamiljen Takter

Mattias Karlsson