AIK-tränaren tror på triumf redan första året

Här är de hetaste oddsen inför allsvenska festen

SPEL

BORÅS.

Djurgården är tränarnas favorit att vinna allsvenskan.

Men inte i Stockholm.

– Nej, vi vinner, säger AIK-tränaren Rikard Norling.

Foto: PER GROTH
Rickard Norling.

På gårdagens allsvenska upptaktsträff – där tränare, klubbchefer, sponsorer och fotbollsjournalister deltog – röstades om vem som vinner årets allsvenska.

Djurgården är klar favorit med 35 procent av rösterna. Därefter följer IFK Göteborg (16 procent) och Malmö FF (15 procent).

– Jag hoppas det blir så, kommenterade Dif–tränaren Kjell Jonevret med ett leende.

Starkare för varje dag

Men hans kollegor i Stockholm skiljde sig ur mängden. Varken AIK:s Rikard Norling eller Hammarbys Anders Linderoth tror på ännu ett Djurgårdsguld.

– Nej, jag tror att AIK vinner, säger Rikard Norling.

– Att som AIK-tränare spekulera i att Djurgården ska vinna känns fel i magen.

Men är det realistiskt att tror att AIK vinner allsvenskan?

– Ja. Om man går upp i en världsmästarfajt och tror att motståndaren ska vinna, klart som fan att man förlorar. Vi går in med inställningen att vinna.

– En maxprestation betyder topp fyra. Men vi måste utvecklas och bli bättre genom hela säsongen. Mycket kommer att avgöras på hösten och jag hoppas och tror att vi kommer bli starkare för varje dag som går, säger Rikard Norling.

Anders Linderoth, Hammarby:

– Det är min skyldighet som tränare att se till att vi vinner allsvenskan. Jag måste tro på mitt eget lag.

AIK ett frågetecken

– Vår styrka är att vi har väldigt många lovande ungdomar. Om de tar ett steg till kan det utveckla det här laget oerhört mycket. Jag tänker på killar som Fredrik Stoor, Björn Runström, Petter Andersson och Erkan Zengin.

Dif–tränaren Kjell Jonevret kommenterar sina Stockholmsfiender.

Hammarby:

– Jag tror att Hammarby kan utmana, men just nu är de lite avhängda med tanke på de skador de haft. Det känns som att Malmö, Djurgården och Göteborg har lite bredare trupper.

AIK:

– Får de alla nyförvärv att fungera kan de absolut komma på övre halvan. Men AIK är ett stort frågetecken. Det kan bli riktigt bra, det kan också gå lite sämre. Det gäller att de får ihop sina nya relativt orutinerade spelare.

Hur går det för ditt lag? Vilka tar SM-guldet?

Robert Laul, Michael Wagner