Mina tre spikar är tre snilledrag

SPEL

Kort upplopp på Hagmyren och den listige spelaren letar vinnare med spetsläge.

Och som ni vet är jag lite av ett snille.

Mina tre spikar har ett övertag redan i starten.

Nu kanske det inte är alldeles nödvändigt för Jewish Banker att inleda från drömläge bakom bilen, som nu, för att vinna V75-1. Han har så kallad överkapacitet för klassen och när dessutom veckans försök i silver bara innehåller nio hästar, varav kanonerna är få, är det bara att plita ner ett enkelstreck och bläddra vidare.

I V75-2 blir det värre. Favoriten, Leader Ås, har bakspår och är som en Ålandsbåt, stor och stark men inte lätt att få upp farten på och tämligen svårmanövrerad. Jag tror (okej, hoppas) att han kan få problem från bakspår och målar på. Roligaste draget i loppet heter Instep (14 %). Jag gillar Krister Söderholms bumlige femåring som i de två senaste starterna övertygat. Korken är ur och då brukar man gärna ta en slurk till.

Ebel ”dödar” allt

Guld, V75-3, får man klia sig i huvudet för att lösa. Spets och slut med Improve Ås? Formen? Hur bra är lille Super Light efter en vinter i Frankrike? Hot Tub barfota för första gången, det låter ju himla spännande. Men mest sugen är jag ändå på kompromisslöse spurtaren Ebel (31 %). Sättet han slaktade motståndet på senast och hans förmåga att knäppa dem en efter en över upploppet – fram i dödens Kontio. Kill’em all.

Fjärde är ett stolopp över 2 640 och det kan hända saker. Just Prawns är ändå den normala vinnaren och i de bortstreckades skara hittas speediga Bagheera (6 %) med superskicklige Thomas Uhrberg och starka Dreamship (12 %) med en formstark Torbjörn Jansson.

Två hästar gör upp i kallblodsloppet, Åkre Lurifax och Nordgubben, och jag är helt inne på att Nordgubben kan glömma att plocka in ett tillägg. Det troliga är att Åkre Lurifax körs till spets och att Nordgubben får spara speeden i tredje, fjärde ytter. Kort upplopp och bästa hästen i spets? Visst är jag smart?

Många i sjätte

Ta många i sjätte och glöm inte Taurus Sund (22 %) som suttit fast i de två senaste starterna. Vet inte om han är en fågel eller fisk men han ser i alla fall ut som det en riktig häst och det skulle vara kul om han tog i för fullt. Tokrysaren heter Red Hot Dream (1 %), hon hoppade som klar senast.

Ni som läser den här spalten vet att jag brukar haussa Hunted Man (V75-7) och det tänker jag inte sluta med. Han flög fram efter galopp senast och nu räknar jag med full gas till spets och sen kan inte jag fatta hur han ska kunna förlora.