Superlätt, Super Light

Klar för Olympiatravets final: ”Han var fantastiskt fin”

SPEL

Sällan har en häst tjänat 200000 kronor så lätt som Super Light gjorde när han i går såg till att kvalificera sig för Olympiatravets final på Åby den 22 april.

- De springer inte ifrån honom i finalen heller, sa segerkusken Jörgen Westholm efter den enkla segern.

Gidde är klar.

Det blev som befarat när Hagmyren körde V75 på lördagen - underlaget höll inte i vårsolen.

- Banan är konstig, sa Jörgen Westholm efter sin seger.

Det var nog det snällaste någon hade att säga om det underlag som bjöds.

Många föll ifrån

Att det var dåligt visade sig med all önskvärd tydlighet i V75-3. Inte ens rutinerade Gulddivisionare klarade det svårbemästrade banunderlaget, i stället föll de ifrån likt små negerpojkar.

Först att göra bort sig var Improve Ås som tog några galoppsteg innan bilen släppte fältet. Kort därefter felade Ebel bort sina chanser. När så Hot Tub också galopperade under avancemang med 300 kvar återstod bara en av de på förhand heta vinstkandidaterna, Super Light.

Men så läcker som han såg ut hade nog konkurrenterna fått svårt oavsett.

"Tuffare i finalen"

- Han var fantastiskt fin. Det blir tuffare i finalen men positionerna avgör och de andra springer i alla fall inte ifrån min häst, sa Jörgen Westholm när han intervjuades av Leif "Loket" Olsson i Hagmyrens vinnarcirkel.

Han lät alla förstå att han inte var nöjd med att bara ha kvalat in till Olympiatravet. Nej, Westholm vill åt den miljon kronor som väntar segraren där.

I skymundan av Super Light kom Hot Tub tillbaka bra efter sin galopp, som tvåa såg även han till att kvalificera sig för finalen.

Hästarna som är klara för Olympiatravet

Per Nicklasson