Rånlund släpper fram sina hästar

SPEL

Mats Rånlund tillhör de mer rutinerade tränarna på Jägersro och börjar nu så smått att avisera årsdebut på flera av sina hästar.

I kväll gör Kenwood D.K. (V5-2) en intressant comeback.

– Han är kapabel, det visade han förra året men tyvärr fick han lite problem med sina framknän och har därför varit borta från tävlingsbanan sedan i september. Han har fått mycket tung träning och något vässad är han inte inför comebacken. Jag misstänker att han behöver minst ett lopp i kroppen även om jag var tillfreds hur han kändes i ett provlopp 23 mars på han efter ett invändigt lopp landade på runt 1.18,5 full väg utan att pressas för fullt. Han är ganska bra bakom bilen och kommer nu att gå med klart lättare balans än vad han gjorde i provloppet. Vi har förväntningar på honom men i kväll siktar vi i första hand på att ge honom ett snällt lopp.

Cervantes i lopp 1 då?

– Han är inte så tokig och i kvalet fanns det lite mer att köra med. Hans mamma var snabb men lite stressad och jag har innan jul varit inne och tränat med honom i provstarterna. Han bör kunna springa 1.19, säger Mats Rånlund.

Första segern för vita stjärnan?

De flesta såg förra veckan att Capricorn Label (V5-3) gick i mål med sträckta linor och när nu V75-vinnaren är ute i ett beskedligt lärlingslopp lär han säkert bli stor favorit. Han finns säkert också som enkelstreck på flera kuponger men efter ha sett White Stars upphämtning efter galopp i den senaste starten väljer vi att dubbla vårt system och även betala för honom.

White Star gick då efter startgalopp runt 1.13 i 1500 meter i ett lopp som Flemming Jensens Westgate vann.

– White Stars formrad är inte rättvisande och speglar inte hästens kunnande, säger Markus Waldmüller i stall Conrad Lugauer.

– Han har tidigare gått i väg bra i voltstart och flera gånger fungerat fint även bakifrån så jag känner mig inte slagen på förhand.

White Star har hittills gjort åtta starter i regi Lugauer utan att få vara först över mål. I kväll finns chansen att ändra på den statistiken.

Uppåtpekande formkurva

Efter en lugn inledning på året har stall Lutfi Kolgjni visat storform.

Rikstotosegern på Eskilstuna den 25 mars med Mack November kändes som startskottet på den nyfunna formen. Formkurvan pekar nu rakt uppåt och alltsedan den starten har stallet gjort 27 starter och på det vunnit elva lopp. En segerprocent på lite över 40.

Inte dåligt. Håller det i sig över kvällens tävlingar där Ludde har sju hästar skulle det innebära att det blir två eller tre segrar.

Unix Håleryd måste väl ha en toppchans i V5-1, men vem hänger på?

Daniel Larsson